Proteinski chia puding

Proteinski chia puding z visokim deležem rastlinskih beljakovin z okusom čokolade in vanilije je lahka, okusna in zdrava presna sladica, pripravljena v nekaj minutah. Le malce je potrebno počakati, da se puding v hladilniku lepo strdi in dobi lepo teksturo pudinga. Ohlajen je lahko odličen obrok za popoldansko malico ali kot obrok po vadbi. Lahko pa si ga privoščite tudi za zajtrk ali večerjo.

Proteinski chia puding je primeren za vse, ki uživate v presnih, okusnih rastlinskih sladicah, obenem pa radi pogledate tudi na kaloričnost sladic in dobre strani sestavin. Zato jo lahko jeste kot del uravnotežene in zdrave prehrane. Primerna je za vse aktivne, za vegane, vegetarijance, diabetike ali vse, ki bi radi izgubili kakšen kilogramček in se vam je sladicam težko odreči. Če hujšate, kokosovo smetano in dodatno sladilo izpustite. Tudi brez teh dveh sestavin je ta puding odličnega okusa!

Za 2 osebi potrebujemo naslednje sestavine:

  • 4 dl rastlinskega naptika po izbiri (npr. kokosovo mleko)
  • 2 merici (2 x 25 g) Sunwarrior beljakovin z okusom čokolade ali vanilije
  • 4 jušne žlice chia semen (po 2 žlici za 1 osebo)
  • ščepec nerafinirane soli (solni cvet)
  • kokosova smetana (po želji)

Video recept:

Dodatne sestavine za puding z okusom čokolade:

  • 100% kakav v prahu 
  • burbonska vanilija v prahu  (malo le za okus)
  • kakavova zrna ali 85% čokolada (v koščkih ali kapljicah)

Dodatne sestavine za puding z okusom vanilije:

  • burbonska vanilija v prahu  (1/2 čajne žličke)
  • sveže sadje npr. borovnice in nesladkana marmelada (po želji)

Priprava:

  1. Vsak kozarec napolnimo s chia semeni – približno 2 jušni žlici na osebo.

2. V kokosovo mleko vmešamo Sunwarrior beljakovine, kakav v prahu za čokoladno različico ter burbonsko vanilijo za okus vanilije ter ščepec soli in vse skupaj dobro premešamo v mešalniku.
3. Pripravljeno proteinsko mešanico dolijemo chia semenom.  Po želji dodatno sladkamo z javorjevim ali agavinim sirupom. Tega ne potrebujete veliko (le 1 čajno žličko na puding), lahko pa tudi izpustite.
.
Dobro premešamo vse sestavine v kozarcu, da se chia semena razporedijo po celotni mešanici, Pokrijemo s pokrovčkom in postavimo v hladilnik za 2 uri.
Ko je puding dobro ohlajen in strjen, okrasimo s svežim sadjem in nesladkano domačo marmelado (za vanilijev puding) ali temno čokolado s 85% kakavovim deležem (za čokoladni puding).
Dodamo sveže jagodičevje ali odtaljeno zamrznjeno jagodičevje (npr. maline ali  jagode).
Po želji okrasimo še s stepeno kokosovo smetano ali sojino sladko smetano.
.
Lahko posipamo s cimetom ali vanilijo po smetani in okrasimo s svežim sadjem, npr. borovnicami ali jagodami.

Končni chia puding z okusom vanilije in  jagodičevja:

Končni chia puding z okusom čokolade:
Uživajte!
Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE