Košarica
V košarici ni izdelkov.

Proteinski avokadov čokoladni mousse

Proteinski avokadov čokoladni mousse

Čokoladna sladica iz avokada in banane z rastlinskimi beljakovinami za vse čokoholike. Avokado je sadež z mnogimi koristnimi učinkovinami in odličnim okusom na 100 in 1 način. Z vami delim eno mojih najljubših sladic, ki z lahkoto nadomesti vsako manj zdravo sladico.

Potrebujemo:

Priprava:

1. Narežemo banano in avokado na manjše koščke

2. Narezano banano in avokado damo v blender, nato jima dodamo kokosovo olje, 100% kakav in burbonsko vanilijo.

3. Dodamo še merico rastlinskih beljakovin Sunwarrior z okusom čokolade.

4. Dodamo ščepec nerafinirane soli in po želji javorjev / agavin sirup.

5. V rastlinskem mleku stopimo temno čokolado in jo dodamo sestavinam v blenderju.

6. Zmešamo vse sestavine v blenderju in napolnimo 2 skodelici.

7. Postavimo v hladilnik za 2 uri, nato okrasimo z domačo malinovo marmelado in svežim ali odtaljenim jagodičevjem (npr. malinami ali jagodami). 

Lahko postrežemo tudi takoj (brez hlajenja). V tem primeru bo tekstura mehkejša in lahko za okras uporabite le nekaj svežih malin ali jagod.

Video recept si lahko ogledate tukaj:

Dober tek!

Več sladic in receptov z avokadom najdete tukaj: 5 zdravih vikend receptov z avokadom.

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.