Košarica
V košarici ni izdelkov.

Metin proteinski sladoled z matcho in čokolado

Metin proteinski sladoled z matcho in čokolado

Obožujete osvežilne lahke sladice in si obenem želite pripraviti preprost, hiter in zdrav sladoled brez dodanega sladkorja, brez mleka, poln kvalitetnih sestavin?

Ta recept je popolnoma veganski, sladoled pa je poln tudi beljakovin in svežega zelenja. Osvežilni metin sladoled z okusom matche in mete ter dodatkom dobre temne čokolade vas bo navdušil, ko ga prvič poskusite pripraviti sami. Pripravljen je v manj kot 10 minutah, vsebuje manj kalorij kot klasičen sladoled in veliko beljakovin!

Povprečna hranilna vrednost na porcijo (za 1 osebo):

Kalorije: 370 kcal, Maščobe: 8,5g, Ogljikovi hidrati: 47g, Beljakovine: 23g.

Sestavine za sladoled (za 2 osebi):

Sestavine za preliv (po želji): 

Postopek:

  1. V blenderju dobro zmešamo vse sestavine (razen čokolade) do gladke sladoledne mase.
  2. Preložimo sladoled iz blenderja v pekač, prekrit s peki papirjem.
  3. Po želji vanj vmešamo narezano temno čokolado ali čokoladne kapljice.
  4. Zamrznemo sladoled za 30 minut, da se strdi.

Za preliv:

  1. Zmiksajte datlje + rožič/kakav + vodo dokler ne dobite ravno prav goste mase, ki je malce tekoča.
  2. Napolnite skodelice s sladoledom.
  3. Potresite z ajdo + datljevim prelivom ali okrasite s svežimi jagodami.


Dober tek!

Recept pripravila: Maja Jeereb, www.mojezdravje.net

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.