Košarica
V košarici ni izdelkov.

Ribezov sladoled iz kokosovega jogurta z antioksidanti

Ribezov sladoled iz kokosovega jogurta z antioksidanti

Okusen, kremast jogurtov
sladoled. Poln antioksidantov, kvalitetnih beljakovin ter hkrati odličen za
prebavo, saj vsebuje domač probiotični kokosov jogurt. Veganski recept.
Preprost za pripravo le v nekaj korakih. Sestavine lahko prilagodite po svojih
željah in občasno kombinirate z različnim jagodičevjem (od 
divjih brusnicrdečega jagodičevja, do borovnicaronije in modrega jagodičevja) –  – sezonskim ali liofiliziranim, ki je bogat vir antioksidantov.

Ta sladoled je:

  • brez
    mleka
  • brez
    rafiniranega sladkorja
  • kremast
    & okusen
  • bogat
    vir antioksidantov
  • vir
    zdravih beljakovin
  • odličen
    za dobro prebavo


Sestavine za 2 osebi:

Priprava:

  1. Blender
    napolnimo z vsemi sestavinami, baobab dodamo na koncu.
  2. Dobro
    premešamo dokler ne dobimo lepe teksture.
  3. Napolnimo
    skodelici s sladoledom. Lahko uporabimo 
    naravne kokosove skodelice.
  4. Okrasimo
    z žličko navadnega kokosovega jogurta.
  5. Potresemo
    z zamrznjenim ribezom in modrim jagodičevjem v prahu.


Namig: če želite
pripraviti svoj domač probiotični kokosov jogurt, boste našli  recept
tukaj: 
RECEPT ZA
KOKOSOV JOGURT
. Če pa ga želite kupiti (že pripravljenega), ga imamo v naši
trgovini na Zaloški 167.

 

Recept: Maja Jeereb, www.mojezdravje.netVir slik: avtorske

Preberite tudi: Kaj so antioksidanti in kje jih najdemo?

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.