Košarica
V košarici ni izdelkov.

Ribezov sladoled iz kokosovega jogurta z antioksidanti

Ribezov sladoled iz kokosovega jogurta z antioksidanti

Okusen, kremast jogurtov sladoled. Poln antioksidantov, kvalitetnih beljakovin ter hkrati odličen za prebavo, saj vsebuje domač probiotični kokosov jogurt.
Preprost za pripravo le v nekaj korakih. Sestavine lahko prilagodite po svojih željah in občasno kombinirate z različnim jagodičevjem (od
divjih brusnicrdečega jagodičevja, do borovnic in aronije) –  – sezonskim ali liofiliziranim, ki je bogat vir antioksidantov.

Ta sladoled je:

  • brez mleka
  • brez rafiniranega sladkorja
  • kremast & okusen
  • bogat vir antioksidantov
  • vir zdravih beljakovin
  • odličen za dobro prebavo


Sestavine za 2 osebi:

  • 1 skodelica zamrznjenega jagodičevja (mešanica ribeza, robid in malin)
  • 1 srednje velika zamrznjena banana
  • 1,5 merice (40g) rastlinskih beljakovin Sunwarrior z okusom vanilije
  • 2 skodelici (300ml) probiotičnega kokosovega jogurta
  • 1 zvrhana jušna žlica borovnic v prahu
  • 1 jušna žlica baobaba v prahu za sladilo

Priprava:

  1. Blender napolnimo z vsemi sestavinami, baobab dodamo na koncu.
  2. Dobro premešamo dokler ne dobimo lepe teksture.
  3. Napolnimo skodelici s sladoledom. Lahko uporabimo naravne kokosove skodelice.
  4. Okrasimo z žličko navadnega kokosovega jogurta.
  5. Potresemo z zamrznjenim ribezom i jagodičevjem v prahu.


Namig: če želite pripraviti svoj domač probiotični kokosov jogurt, boste našli recept tukaj: RECEPT ZA
KOKOSOV JOGURT
.  

Recept: Maja Jeereb, www.mojezdravje.netVir slik: avtorske

Preberite tudi: Kaj so antioksidanti in kje jih najdemo?

 

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.