Veganski jagodno-vanilijev cheesecake

Obožuješ jagodno klasiko, ampak si želiš recept bližje zdravi polnovredni rastlinski sladici? Brez skrbi; tudi za to smo poskrbeli! Ta vanilijeva&jagodna cheescake pita je 100% veganska, brez rafiniranega sladkorja in z lahkoto tudi brez glutena! Lahko si privoščiš to kremno jagodno rezino brez kančka slabe vesti! Okusna, sočna, brezglutenska veganska sladica za pomladne dni. 

Za pripravo sladice potrebuješ spodnje sestavine, pekač za pito, peki papir in sladke sočne jagode 🙂


SESTAVINE:

Spodnji del:

*Sladilo lahko zamenjate z manj kaloričnim eritritolom ali sweet drops kapljicami z okusom vanilije (če želite manj kalorično verzijo tortice). Sladkobo prilagodite po svojem okusu. Sweet dropsi so zelo koncentrirani, zato bo lahko že 1-2 brizga dovolj, začnite z manj, nato po potrebi dodajte več sladkobe.

Kremni del “Cheese”

  • 400g indijskih oreščkov, prej namočenih vsaj 4 ure
  • 1/3 skodelice javorjevega ali agavinega sirupa
  • 1/3 skodelice mandljevega mleka
  • kokosovo mleko iz konzerve (uporabite le gosti del)
  • 2 čajni žlički stopljenega kokosovega olja
  • 1/2 čajne žličke burbonske vanilije ali ekstrakta
  • ščep soli

Okras:

  • 3 jušne žlice jagodnega džema (marmelade)
  • 10 svežih jagod

Priprava:

  1. Segrejte pečico na 220 stopinj. Pripravite pekač za pite premera približno 26-89 cm in ga obložite s peki papirjem.
  2. Za spodnjo plast zmešajte vse sestavine v mikserju. Tekstura mora biti podobna mokremu pesku.
  3. S prsti pritiskajte maso na dno modela, da ustvarite približno 1,5 cm debelo podlago. Z osnovo oblikujte tudi robove.
  4. Z vilico prešpikajte spodnjo plast in postavite v pečico. Pecite 10–12 minut, nato postavite na stran, da se ohladi.
  5. Med peko pripravite kremni del. V blenderju do gladke mase zmiksajte indijske oreščke z ostalimi sestavinami (razen jagod). Miksajte dokler ne dobite gladke teksture. Po želji lahko dodate malce limoninega soka.
  6. Ko se spodnji del popolnoma ohladi, nanj naložite srednji kremni del in ga poravnajte z robom modela za pito.
  7. Postavite v zamrzovalnik za 1 uro, nato prestavite v hladilnik za 4 ure pred serviranjem. Po vrhu razporedite še jagodni džem.
  8. Pred serviranjem okrasite s svežimi jagodami. V hladilniku vas bo ta jagodna lepotica počakala do 5 dni (če je prej seveda ne bo zmankjkalo) 🙂

Dober tek! 🙂

Čas priprave: 30 minut. Skupni čas skupaj s hlajenjem: 5 ur.

Vir: https://sunwarrior.com/healthhub/vegan-strawberry-vanilla-cheesecake

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE