Košarica
V košarici ni izdelkov.

Veganski jagodno-vanilijev cheesecake

Veganski jagodno-vanilijev cheesecake

Obožuješ jagodno klasiko, ampak si želiš recept bližje zdravi polnovredni rastlinski sladici? Brez skrbi; tudi za to smo poskrbeli! Ta vanilijeva&jagodna cheescake pita je 100% veganska, brez rafiniranega sladkorja in z lahkoto tudi brez glutena! Lahko si privoščiš to kremno jagodno rezino brez kančka slabe vesti! Okusna, sočna, brezglutenska veganska sladica za pomladne dni. 

Za pripravo sladice potrebuješ spodnje sestavine, pekač za pito, peki papir in sladke sočne jagode 🙂


SESTAVINE:

Spodnji del:

*Sladilo lahko zamenjate z manj kaloričnim eritritolom ali sweet drops kapljicami z okusom vanilije (če želite manj kalorično verzijo tortice). Sladkobo prilagodite po svojem okusu. Sweet dropsi so zelo koncentrirani, zato bo lahko že 1-2 brizga dovolj, začnite z manj, nato po potrebi dodajte več sladkobe.

Kremni del “Cheese”

  • 400g indijskih oreščkov, prej namočenih vsaj 4 ure
  • 1/3 skodelice javorjevega ali agavinega sirupa
  • 1/3 skodelice mandljevega mleka
  • kokosovo mleko iz konzerve (uporabite le gosti del)
  • 2 čajni žlički stopljenega kokosovega olja
  • 1/2 čajne žličke burbonske vanilije ali ekstrakta
  • ščep soli

Okras:

  • 3 jušne žlice jagodnega džema (marmelade)
  • 10 svežih jagod

Priprava:

  1. Segrejte pečico na 220 stopinj. Pripravite pekač za pite premera približno 26-89 cm in ga obložite s peki papirjem.
  2. Za spodnjo plast zmešajte vse sestavine v mikserju. Tekstura mora biti podobna mokremu pesku.
  3. S prsti pritiskajte maso na dno modela, da ustvarite približno 1,5 cm debelo podlago. Z osnovo oblikujte tudi robove.
  4. Z vilico prešpikajte spodnjo plast in postavite v pečico. Pecite 10–12 minut, nato postavite na stran, da se ohladi.
  5. Med peko pripravite kremni del. V blenderju do gladke mase zmiksajte indijske oreščke z ostalimi sestavinami (razen jagod). Miksajte dokler ne dobite gladke teksture. Po želji lahko dodate malce limoninega soka.
  6. Ko se spodnji del popolnoma ohladi, nanj naložite srednji kremni del in ga poravnajte z robom modela za pito.
  7. Postavite v zamrzovalnik za 1 uro, nato prestavite v hladilnik za 4 ure pred serviranjem. Po vrhu razporedite še jagodni džem.
  8. Pred serviranjem okrasite s svežimi jagodami. V hladilniku vas bo ta jagodna lepotica počakala do 5 dni (če je prej seveda ne bo zmankjkalo) 🙂

Dober tek! 🙂

Čas priprave: 30 minut. Skupni čas skupaj s hlajenjem: 5 ur.

Vir: https://sunwarrior.com/healthhub/vegan-strawberry-vanilla-cheesecake

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.