Košarica
V košarici ni izdelkov.
Chia puding

Chia puding

Preprosta poletna klasika, ki se prileže v vročih dneh. Hitro je pripravljena in noro okusna. Prejšnji vikend sem jo pripravila za na piknik in uganete kdo jo je prvi zmazal? Otroci! Ja, ker je tako lepa na pogled in okusna (če vanjo vmešate zrelo sezonsko sadje), bodo planili po njej preden pridete na vrsto vi! 🙂

Nad to sladico boste navdušeni vsi sladkosnedi, ki uživate v presnih, okusnih rastlinskih sladicah, obenem pa radi pogledate tudi na kaloričnost sladic in dobre strani sestavin. Ta sladica vsebuje kvalitetne beljakovine,  zdrave maščobe in dobre ogljikove hidrate. Zato jo lahko jeste kot del uravnotežene in zdrave prehrane. Obenem pa je koristna tudi za dobro prebavo, saj vsebuje veliko topnih vlaknin. Tudi kadar hujšate! 

Za družinsko porcijo 4 kozarčkov potrebujemo naslednje sestavine:

Osnova:

  • 1 liter rastlinskega naptika (2,5 dl po osebi: kokosov ali mandljev napitek ali kombinacija obojega)
  • 10 zvrhanih jušnih žlic chia semen (po 2,5 žlici na osebo)
  • sok 1 limone in nastrgana lupinica eko limone ali limete
  • sladilo po želji (javorjev ali agavin sirup)

Priprava:

1. Hladnemu kokosovemu mleku primešamo chia semena, sok limone in naribano lupinico ter sladilo po želji. Čez noč postavimo v hladilnik.

2. Zjutraj pripravimo drugo plast (izbiramo glede na to, kakšen okus in barvo si želimo)

3. Maso nadevamo v lepe prozorne lončke eno barvo za drugo (če želimo pisan puding) ali vsako barvo v svoj lonček, nato postavimo v hladilnik še za nekaj ur, da se puding dobro ohladi.

4. Nekateri chia puding naredijo s podlago iz sadja ali polnozrnatih piškotov, lahko pa potresete povrh oreščke, granolo ali sveže sadje in okrasite z lističi mete, bazilike, jagodami ali češnjami! 🙂

Dober tek!

Pripravila: Maja Jeereb, MojeZdravje.net

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.