Košarica
V košarici ni izdelkov.

Proteinska limetina smoothie skleda z matcho

Proteinska limetina smoothie skleda z matcho

Smuti sklede so bolj in bolj priljubljene! Pripravite si jih lahko za zajtrk, dopoldansko malico ali sladico v obliki zamrznjenega sladoleda. Pri smuti skledi (ang. smoothiebowl) gre za to, da gost smuti iz kozarca prestavite v skledo in ga potresete z dodatki po želji. Smuti skledo jemo z žlico, to je priporočljivo zato, ker se prvi korak prebave začne v ustih, zato je pomembno predvsem KAKO jo uživamo. Pri pitju smutija se namreč rado zgodi, da ga pijemo kot bi pili sok ali vodo, s čimer izpustimo pomemben del prebave. Če smuti večkrat premešamo po ustih, preden ga pogoltnemo, bomo od njega imeli veliko več koristi in nas hkrati ne bo napenjal.  Dodatki, ki jih potresemo po vrhu smoothie sklede nas vzpodbudijo, da vsako žlico smutija dobro “prežvečimo”.  

Kaj dodati na vrh smuti sklede?

Z dodatki bo smoothie skleda bolj okusna, lepši izgled pa boste dosegli s postrežbo v lepi skodelici (mi imamo najraje kokosove skodelice).

Čas priprave: 5 minut

Sestavine:

  • 3 breskve (lahko zamenjate z mangom ali ananasom)
  • 1,5 zamrznjene banane
  • 1 skodelica mandljevega mleka
  • 2 polni pesti (skodelice) svežih mladih listov rdeče pese
  • 2 zvrhani čajni žlički 100% matche v prahu
  • 2 merici (50g) rastlinskih beljakovin Warrior Blend vanilija
  • 3 dl hladne vode
  • 10 kock ledu
  • 2 limeti (izstisnjen sok) + rezine za okras


Za posip: (izberite po želji tiste sestavine, ki jih obožujete!)

Priprava:

  1. Vse sestavine dajte v blender
  2. Zmiksajte do gladke goste kreme.
  3. Razdelite smoothie mešanico v 2 skledki ( odlične so kokosove skodelice) in postrezite z žlico.
  4. Posujte s poljubnimi dodatki.
  5. Uživajte!

Recept: Maja Jeereb, www.mojezdravje.net

Slike: http://baking-ginger.com

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.