Ne veste kam z embalažo porabljenih Sunwarrior proteinov?

Embalaže ne postanejo neuporabne, ko iz njih izpraznimo še zadnje žličke beljakovin. V nadaljevanju vam predstavljamo 40 idej, s katerimi lahko začnete. Embalaža Sunwarrior je narejena zgolj iz recikliranega materiala, ne vsebuje BPA in ftalatov ter je popolnoma primerna za recikliranje. Narejena je iz plastike iz polietilena z visoko gostoto (HDPE), ki je najbolj varna vrsta plastike na svetu.

Zakaj so pri Sunwarrior spremenili embalaže?

V preteklosti se Sunwarrior pakiranja nikoli niso izkazala za tako dobra, kot so prvotno predvidevali. Embalaže niso bile primerne za recikliranje, poleg tega so bile pogosto slabo zatesnjene in zaprte. Pakiranja so sicer izgledala v redu in smo jih reciklirali, vendar jih je bilo nerodno držati. Poleg tega je bil ladijski transport med celinami drag, saj so morali pošiljke zaviti v dodaten pakirni material (dodajanje papirja in zaščitnega ovoja znotraj pakiranj), problema glede zapiranja pa nikoli nismo v polnosti rešili.

Nove embalaže so lepe, lahko se jih nosi v eni roki, zatesnjene pa so s pokrovom na navoj. Ladijski transport je cenejši, za pošiljke ne potrebujemo podvojenega pakiranja, s čimer zmanjšamo količino odpadkov. Verjamemo, da bodo Sunwarrior beljakovine v novi embalaži resnično lažje za uporabo, mi pa bomo z njimi prihranili čas, denar in nepotrebne težave. 

Uživajte v izzivu. Upamo, da boste tudi vi prisostvovali svoj del pri zmanjšanju, ponovni uporabi in recikliranju embalaž največ, kar se le da. 

1. Posode za na pot – vedno je dobro biti pripravljen na vse. V embalaže dajte hrano in prigrizke ter jih napolnite z vodo. Spakirajte v potovalko in odrinite na pot. 

2. Organizacija pripomočkov za umetniško ustvarjanje – organizirajte si pripomočke. V vsako embalažo spravite nekaj ter tako ločujte posamezne predmete (čopiče, barvice, bleščice, voščenke, …).

3. Posoda za v avto – priročna, majhna, vodoodporna embalaža, s katero lahko imate vse vaše pripomočke za v avto (senčnike, strgala za sneg …) na enem mestu v prtljažniku.

4. Čoln za v kopel – pobarvajte stranice embalaže s permanentno barvo in ga spustite med mehurčke. Otroci bodo uživali ob igranju z igračo v kopeli.

5. Shranjevanje fižola – fižol je potrebno hraniti v temnem, hladnem in suhem prostoru. Embalaže so lahko odlična pomoč. 

6. Ptičja krmilnica – izrežite veliko luknjo pri strani embalaže, napolnite notranjost s ptičjo hrano in krmilnico obesite na drevo.

7. Gradnja stolpov – zlagajte embalaže eno na drugo. Zgradite stolp ali grad. Naj ga vaši otroci poderejo. Potem ga spet zgradite.

8. Načrtovanje hiš – narišite okna na stranice embalaže in oblikujte hišo. Sestavite več hiš skupaj in zgradite mesto. Igrajte se igre z otrokom. 

9. Shranjevanje gumbov – hranite vse gumbe na enem mestu v eni od praznih embalaž.

10. Posoda za mačjo ali pasjo hrano – shranite mačje ali pasje brikete v embalaži. Zaščitili jih boste pred vlago in jih ohranili sveže.

11. Ulovite pajka – ko se umirite in nehate kričati ob pogledu na pajka, ga ulovite v embalažo in spustite v naravo.

12. Shranjevanje kosmičev in žitaric za zajtrk – v vrečkah težko ohranimo svežost kosmičev, žitaric za zajtrk in drugih podobnih živil. Shranite jih v embalažah in ohranite njihovo ustreznost.

13. Kava – shranite kavo v posodi in jo ohranite svežo, da se ne razdiši.

14. Kompostnik – odlagajte biološke odpadke v kuhinji v embalažo, preden jih odnesete v vrt.

15. Posoda za piškotke – škatle in vrečke s piškotki niso vedno priročni. Uporabite embalažo in podarite piškotke v embalaži kot darilo bližnjim ali pa jih tako pakirane nesite s seboj na kampiranje in izlet.

16. Držalo za barvice – barvice se velikokrat raztresejo in polomijo. Imejte jih pod kontrolo ter vedno pospravite v embalažo. Pobarvajte embalažo v svojem stilu. V njih lahko hranite tudi ličila ali čopiče in jih postavite pokonci.

17. Bobni in bongoti – kateri od otrok ne mara igrati na bobne? Prazne embalaže bodo kot nalašč za prve instrumentalne vaje. 

18. Set za v avto – dobro je imeti pri roki prvo pomoč in osnovne pripomočke za preživetje, če se vam avto ustavi neznano nekje. Spakirajte vse potrebno v embalažo ter hranite v avtu.

19. Set za prvo pomoč – shranite obliže povoje in razkužilo v posodi ter imejte vedno pri roki doma ter tudi, ko kam odpotujete. Tako bo vedno vse na mestu. 

20. Shranjevanje moke – shranite moko na suhem in temnem prostoru in jo zavarujte pred vstopom neželenih snovi. 

21. Posode za zamrzovanje in hladilnik – v embalažah z lahkoto shranite ostanke hrane in zamrznete za takrat, ko boste potrebovali.

22. Organizacija garaže – matice, vijaki, noži in vse ostalo mora imeti svoje mesto. Pritrdite posode na steno in ohranjajte red.

23. Ohranite zamrzovalnik in hladilnik hladna, ko zmanjka elektrike – natočite vodo v embalaže in jih hranite v zamrzovalniku. Ko zmanjka elektrike, bojo te kocke ledu nekaj časa ohranjale hladilnik in zamrzovalnik hladen.

24. Svetilka – vstavite svetilko v posodo in uživajte v razpršeni svetlobi. 

25. Shranjevanje Lego kock – embalaže so lahko dober način za shranjevanje teh ostrih in majhnih igralnih koščkov, ki se radi kaj hitro izgubijo.

26. Stročnice – shranjujte stročnice v suhih in dobro zaprtih posodah tako, kot fižol.

27. Okrasna svetilka – posujte pesek na dno embalaže in vanjo postavite svečko. Pobarvajte zunanjost posode, narišite nanjo poljubne vzorce, izrežite vzorce in uživajte v pridušeni svetlobi.

28. Mini smetnjak – odlična rešitev za otroke ali za v avto.

29. Mini risalne table – posodite otrokom suhe barvice ali pisala ter jim pustite, da okrasijo stranice embalaže in razvijajo svojo ustvarjalnost.

30. Paleta za tempere – uporabite stranice embalaže za paleto in zamešajte poljubne odtenke temper, ko ustvarjate. 

31. Držalo za svinčnike in pisala – uporabite embalažo kot držalo za pisala na pisalni mizi v pisarni. 

32.  Hiška za hišne ljubljenčke – embalaža je lahko popoln mali dom za morskega prašička, hrčka, želvo ali kako drugo majhno domačo žival.

33. Šparovček – zarežite majhno zarezo v eno od stranic ter zbirajte kovance in denar v embalaži namesto v kupljenem prašičku. 

34. Rastlinjak – posadite zelišča in zelenjavo, ki jih redno uporabljate pri kuhanju, v embalažo na okenski polici v vaši kuhinji. Tako bo vedno vse pri roki, ko boste potrebovali. 

35. Posoda za sestavljanke – sestavljanke se rade hitro preveč navlažijo, zlomijo in raztrgajo. Shranjujte jih v embalaži in tako jih lahko nesete kamorkoli.

36. Posoda za na plažo – mivka na plaži je lahko včasih prav nadležna, saj gre povsod in v vse. Zaščitite svoj telefon, denarnico, sandale, čevlje, ključe in drugo ter shranite v embalaži.

37. Vaza – voda in rožica je vse, kar potrebujete. Lahko tudi dekorirate in okrasite zunanjost embalaže.

38. Zalivalka – naredite luknje v pokrov in eno luknjo v stranico, da ustvarite dobro zalivalko.

39. Gojenje črvov – črvi odlično obogatijo prst in kompost. Začnite s svojo majhno farmo črvov v embalaži in zboljšajte svoj vrt.

40. Posoda za prejo – naj bo vaša preja organizirana in pripravljena. 

To je le nekaj idej. Upamo, da smo vas s katero od naštetih navdušili oziroma vam dali misliti, za kaj vse lahko še uporabimo prazne embalaže. Možnosti je ogromno, potrebno je le malo ustvarjalnosti in volje. Z vsakim odpadkom manj pomagamo pri čistosti našega lepega planeta. 

Če vam nobena od idej ni všeč, prinesite prazno embalažo k nam v trgovino Superhrana na Zaloško cesto 167, kjer vam za vsako prazno embalažo podarimo 3% popusta ob nakupu naslednjih proteinov! 🙂

Prevedla: Lucija Koren, uni. dipl. inž. živ. in prehrane, Slike: naslovna: Lucija Koren, ostale: GardenofLife.com

Povzeto po članku: https://sunwarrior.com/healthhub/tubs

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE