Paraziti – simptomi in naravne rešitve

Vedno imamo parazite, to je dejstvo. Nekateri so koristni in dobri, drugi ne tako zelo. Naučite se prepoznati simptome in naravne rešitve.

Čisto vsak ima v svojem telesu parazite in nemogoče se jih je znebiti. Pravzaprav se jih ne bi hoteli znebiti, ker so ključni za življenje. Paraziti so kot nekakšni “smetarji”, ki nam jih je podarila narava: čistijo odpad. Brez njih bi se v naših telesih in v naravi ves čas kopičile smeti.

Paraziti niso samo gliste, trakulje in drugi “črvi”. Tudi bakterije in virusi so lahko paraziti, na primer v primeru bakterijskega neravnovesja, pri katerem slabe bakterije prerastejo dobre bakterije (probiotike). Z različnimi paraziti prihajamo v stik ves čas, ker so povsod – na kljukah, tipkovnicah, straniščnih školjkah, v vodi, hrani, na posteljnini in oblekah. Od stanja našega telesa pa je odvisno, kako uspešno se bomo pred njihovim vdorom ali razrastom lahko zavarovali.

Idealno bi bilo, če bi se vsak izmed nas enkrat ali dvakrat očistil parazitov že samo preventivno. Še bolj idealno je, če naš imunski sistem ves čas ohranjamo močan, da se lahko spopada z vsemi bakterijami, virusi in paraziti, s katerimi pride v stik.

SIMPTOMI OKUŽBE S PARAZITI

Različni paraziti povzročajo v telesu različne oblike škodbe. Nekateri so bolj škodljivi, v organih in črevesju lahko na primer povzročijo luknje ali razjede. Nekateri lahko celo napadejo živčevje in povzročajo nevrološke težave, na primer depresijo. Simptomi so res različni in pogosto težko opazni – ali pa jih samo težko povežemo s pravim vzrokom.

Bodite pozorni na naslednje simptome, ki lahko kažejo na okužbo s paraziti:

 • Kronična utrujenost
 • Depresija
 • Megla v glavi
 • Neustavljiva želja po mastni in sladki hrani
 • Hlepenje po alkoholu, kruhu, sadju in drugi hrani z veliko OH
 • Nepotešljiv apetit (jeste več kot običajno, a ste še vedno lačni)
 • Dolgotrajne prebavne težave, kot so napihovanje, vetrovi, zaprtost, diareja, razdražljivo črevesje
 • Slabokrvnost ali pomanjkanje železa
 • Bolečine v sklepih in mišicah
 • Kronična bolečina v hrbtu, ramenih in stegnih
 • Težave s kožo, kot so srbečica, izpuščaji, dermatitis, akne, razjede, vneta ali zatekla področja
 • Nepojasljive alergične reakcije, na primer srbečica v ušesih, nosu ali anusu
 • Ponavljajoče se bakterijske ali virusne okužbe
 • Krvaveče dlesni
 • Nespečnost – zbujanje sredi noči (predvsem med 2. in 3. uro zjutraj)
 • Škrtanje z zobmi med spanjem
 • Avtoimune bolezni
 • Prehranske alergije ali občutljivost na določena živila
 • Pretirana občutljivost na dim, kemikalije, dišave, itd.
 • Spolna disfunkcija pri moških / menstrualne težave pri ženskah

Ocenjuje se, da je okrog 80% ljudi okuženih s paraziti, ki izvirajo iz vode, hrane, hišnih ljubljencev ali celo samo iz zraka. Tu pridemo z njimi v stik, a vzrok za parazitalno okužbo je največkrat napačen življenjski slog: preveč stresa, slaba prehrana in prehranske navade v kombinaciji z uživanjem antibiotikov in sterilnim okoljem.

NARAVNE REŠITVE PROTI PARAZITOM

Obstajajo številna naravna zdravila in zelišča, s katerimi lahko telo očistimo parazitov. Edina rešitev na dolgi rok je močan imunski sistem, spodaj pa z vami delimo nekaj  navad in zelišč, s katerimi se lahko parazitov očistite sami.

ŽIVLJENJSKI SLOG IN NAVADE

 • Ne uživajte mesa in mlečnih izdelkov: Gre za težko prebavljiva živila, ki lahko hranijo parazite. Če se razstrupljate, to že samo po sebi pomeni vegansko prehrano. Tudi po koncu razstrupljevalnega obdobja je za telo najboljša polnovredna rastlinska prehrana, če pa se vrnete k uživanju živalskih živil, bodite resnično pozorni na njihovo kakovost in izvor. Konvencionalna živila živalskega izvora so morda najbolj škodljiva hrana ne samo z vidika parazitov, temveč celotnega zdravja.
 • Ne uživajte sladkorja: Paraziti se hranijo s sladkorjem. Ste kdaj opazili, da se vam le redko “lušta” po regratu ali peteršilju? Hlepenje po vlakninah ni pogosto, po sladkorju pa zelo. Razlog je v tem, da večina naših hlepenj po hrani prihaja iz bakterij in organizmov v črevesju. To je ključnega pomena na začetku razstrupljanja – da se znebite parazitov, jih je preprosto treba izstradati. Šele nato se jih lotite z močnimi protiparazitnimi zelišči.
 • Uživajte hrano s probiotiki: Probiotiki so vse dobre bakterije znotraj in na površini našega telesa. V primeru parazitalne okužbe pride do neravnovesja med dobrimi in slabimi bakterijami. V svojo prehrano vključite veliko probiotične hrane (kefir, kislo zelje, kimchi, probiotični rastlinski jogurti), pa bodo te dobre bakterije začele preraščati slabe. Še bolj učinkovito je dodajanje kakovostnih probiotikov v obliki kapsul.

ZELIŠČA

 • Origanovo olje: Pridobiva se ga iz cvetočih rastlin divjega origana in ima močno protiparazitno delovanje. Če ga zaužijemo, pomaga izločiti črevesne črve. Če ga nanesemo na kožo, zdravi pike insektov, glivice in druge kožne nevšečnosti. Origanovo olje lahko zaužijete do trikrat na dan. V kozarec vode (lahko z dodatkom sveže stisnjene limone) dodajte 2-3 kapljice origanovega olja naenkrat. Zelo učinkovita je tudi uporaba hidrolata iz divjega origana.
 • Klinčki: Klinčki vsebujejo eno najmočnejših protimikrobnih snovi v rastlinskem kraljestvu, imenovano eugenol. Vsebujejo tudi kariofilen, ki prav tako uničuje slabe mikroorganizme. Spojine iz klinčkov potujejo po krvi in uničujejo mikroskopske parazite ter njihove ličinke in jajčeca. Klinčki so izjemno učinkoviti pri zdravljenju tuberkuloze, kolere, malarije, odpravljanju virusov, bakterij in glivic, vključno s kvasovkami Candida. Klinčki uničujejo tudi vse vrste iz skupin Shigella, Staphylococcus in Streptococcus. Odlično je naravno dopolnilo Clove Bud, ki vsebuje kombinacijo zelišč proti parazitom (nageljnove žbice, timijan, rožmarin, baziliko on bučna semena).
 • Česen: Česen je tradicionalno zdravilo, ki se ga uporablja že zelo dolgo časa. Morda ne odganja vampirjev, a lahko upočasni rast in uniči več kot 60 različnih vrst glivic in 20 vrst bakterij, skupaj z nekaterimi najbolj potentnimi virusi. Česen se že zelo dolgo uporablja za uničevanje parazitov in zdravljenje glivičnih okužb, hkrati pa deluje kot antioksidant in tako varuje pred oksidacijo, ki jo lahko povzročajo toksini parazitov. Aktivni sestavini v česnu, ki uničujeta parazite, sta alicin in ajoen. Ti dve spojini lahko uničita vse oblike amebe, trakulje in gliste. Zanimivo je, da alicin v celem česnu sploh ni prisoten. Šele ko ga nasekljamo, zgrizemo ali kako drugače zmeljemo, encima alinaza pretvori spojino alin v alicin. Za najboljši učinek česen dobro strtite ali ga sočite skupaj z zelenjavo. Če ne marate njegovega vonja ga lahko uživate kot izvleček v kapsuli.
 • Hladno stiskano kokosovo olje: Srednjeverižni trigliceridi v kokosovem olju krepijo imunski sistem, kar vas bo zavarovalo pred vsemi vrstami parazitov. Kokosovo olje ima tudi močno protiglivično delovanje in se lahko uporablja v primeru zunanjih glivični okužb. Za razstrupljanje in odpravljanje parazitov uživajte približno 6 jušnih žlic na dan. Če imate težave s prebavljanjem maščobe, lahko namesto tega uživate encime trebušne slinavke ali na spletu poiščete ekstrakt kokosovega olja (tako imenovano MCT oil, ki se zaenkrat dobi samo v tujini).
 • Bučna semena: Ja, bučna semena so odlična proti parazitom! Uničijo lahko njihova jajčeca in vsebujejo naravno maščobo, ki je za parazite toksična. Kurkurbitin v bučnih semenih deluje protiparazitno – sposobnost ima paralizirati črve, ki se posledično spustijo s sten črevesja. Številna zdravila proti parazitom vsebujejo ekstrakte bučnih semen, a samo majhna količina v kapsuli ni zares učinkovita. Potrebujete pol skodelice naenkrat, da lahko bučna semena resnično delujejo. Zmeljite jih v kavnem mlinčku in dodajte v solate ali smutije.

To je le nekaj najbolj dostopnih in enostavnih naravnih rešitev za odpravljanje parazitov. Seznam je seveda še veliko daljši in se nadaljuje s kurkumo (kurkumin), ekstraktom črnega oreha, neem zeliščem, propolisom, ekstraktom grozdnih pešk, ekstraktom grenivkinih pešk

Za začetek pa je najbolje, da uredite vaše črevesne bakterije s kvalitetnimi probiotiki in naredite antiparazitno kuro z dopolnilom Clove Bud, ki vsebuje antiparazitna zelišča kot so klinčki.

Vir: https://sunwarrior.com/healthhub/symptoms-of-parasite-infections-natural-remedies

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE