Košarica
V košarici ni izdelkov.

Presna veganska limonina pita ali cheesecake

Presna veganska limonina pita ali cheesecake

Lahko ji rečete tudi veganski limonin cheesecake! Ne glede na to, kako jo boste poimenovali, če ste eden tistih, ki obožujete okus citrusov v sladicah, bo verjetno ta sladica postala ena vaših novih najljubših. Poleg nebeško dobrega okusa po svežih limonah je še zdrava, brez rafiniranega sladkorja, brez glutena, presna in veganska. Je preprosta za pripravo in ena najbolj zdravih presnih sladic, ki si jih lahko zamislite, poleg svežega sadja, seveda 🙂


Sestavine: (za pito premera 20-22 cm)

za podlago:

  • ½ skodelice mandljev
  • ½ skodelice orehov
  • ½ skodelice rozin*

*če niste ljubitelj rozin, jih zamenjajte z datlji

Priprava podlage:

  1. Operite rozine, jih osušite in jih zmiksajte skupaj z oreščki.
  2. Miksajte nekaj minut dokler ne dobite lepe enakomerne mase.
  3. Če ne marate vidnih koščkov v podlagi, najprej zmiksajte oreščke v prah, šele nato dodajte rozine in ponovno zmiksajte.
  4. Uporabite mikser s široko posodo.

Sestavine za limonino kremo:

  • 2 skodelici presnih indijskih oreščkov, namočenih 4-6 ur in osušenih
  • ½ skodelice sveže stisnjenega limoninega soka (kupite ekološke limone)
  • ½ skodelice agave ali javorjevega sladila
  • ½ kokosovega olja ali kakavovega masla, stopljenega
  • 1 čajna žlička kurkume v prahu ali 1/3 čajne žličke naribane sveže kurkume
  • 1 jušna žlica baobaba v prahu
  • naribana lupinica 3 ekoloških limon
  • po želji 5 razprškov olja z okusom pomaranče (=10 mg cdbja)*


Priprava:

  1. V blender dajte polovico indijskih oreščkov, limonin sok, agavin ali javorjev sirup, limonino lupinico, kurkumo in stopljeno kokosovo olje.
  2. Miksajte 3-4 minute dokler masa ni popolno kremaste teksture.
  3. Dodajte še drugo polovico indijskih oreščkov in ponovno zmiksajte v homogeno maso.
  4. Pekač, velikosti 20-22 cm premera obložite s peki papirjem in vanj dodajte najprej maso za podlago iz oreščkov in rozin.
  5. Pritiskajte s prsti, da dobite enakomerno podlago za pito.
  6. Nato dodajte limonino kremo in postavite v hladilnik za 8-12 ur.
  7. Po želji lahko torto okrasite s sveže stepeno kokosovo smetano iz polnomastnega kokosovega mleka.
  8. Pred serviranjem okrasite z limonino lupinico, oreščki, kokosom in kolutki sveže limone.

Namig: Skrivnost zares sočne pite so sveže ekološke limone.

Okras: riban kokos, drobljene pistacije, limonina lupinica in limonine rezine. Pomladi jo lahko okrasite z listki poprove mete in s trobenticami 🙂


Pripravila: Maja Jeereb, www.mojezdravje.net

Vir slik in recept: http://veganinathens.com/gr/2016/05/24/raw-vegan-lemon-pie-2/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Vsi vemo, da je pitje vode izredno pomembno, vendar pa se nam kljub temu rado zgodi, da na pitje kar nekako pozabimo. Vsakodnevno redno pitje zadostnih količin vode bo pustilo dobre posledice na naši koži, srcu in vsesplošnem zdravju.

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.