Košarica
V košarici ni izdelkov.
Recept za mocha in chia skledo

Recept za mocha in chia skledo

Smuti sklede postajajo zelo priljubljene! Odlične so kot zajtrk, ker so hkrati zdrave in tako okusne, da se vam bo zdelo, kot da dan začenjate s sladico. Gre preprosto za to, da gost smuti iz kozarca prestavite v skledo in ga potresete z dodatki po želji. Smuti skledo jemo z žlico, vedno pa je najbolj okusna, če jo postrežemo v lepi skodelici (mi imamo najraje kokosove skodelice).

Kaj dodati na vrh smuti sklede?

Ti dodatki vas hkrati vzpodbudijo, da vsako žlico smutija dobro “prežvečite”. Pri pitju smutija se namreč rado zgodi, da ga pijemo kot bi pili sok ali vodo, s čimer izpustimo pomemben del prebave. Če smuti večkrat premešamo po ustih, preden ga pogoltnemo, bomo od njega imeli veliko več koristi in nas hkrati ne bo napenjal. 

Recept za mocha & chia skledo


Naslednji recept za mocha & chia skledo se od običajnih smuti skled razlikuje po tem, da je primeren tudi za sladkorne bolnike in keto dieto. Ne vsebuje namreč nobenega sadja, vsebuje pa:

  • Lahko prebavljive rastlinske beljakovine
  • Veliko kalcija, železa in magnezija
  • Esencialne omega maščobne kisline
  • Sunwarrior beljakovine z okusom mocha kave 

SESTAVINE

PRIPRAVA

  1. Zmerno pogrejte kokosovo mleko – ne želite, da zavre ali začne brbotati.
  2. V blenderju zmešajte toplo kokosovo mleko, mandljevo maslo in Sunwarrior beljakovine. Po želji dodajte še nekaj datljev za sladilo. Mešajte do gladkega.
  3. Osnovo prelijte v kokosovo skodelico in na vrh dodajte oreščke in semena, kakavova zrna, kokosov jogurt, chia semena, kokosovo maslo, vanilijo in/ali druge dodatke po želji.  

Postrezite v naravni kokosovi skodelici.


Napisala: Eva Žontar, uni. dipl. biologinja in svetovalka za zdravo rastlinsko prehrano

Vir: https://sunwarrior.com/healthhub/mocha-chia-nut-bowl-keto-diet-style

Slike: www.coconutbowls.com

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.