Košarica
V košarici ni izdelkov.
Veganski vaflji brez glutena

Veganski vaflji brez glutena

 

 

Kaj je boljše od sladkanja z vročimi, mehkimi vaflji ob nedeljah? Najljubša sladica nas odraslih in otrok so zagotovo palačinke. Če si zaželite malce drugačne oblike, poskusite z vaflji. Vaflji se od naših klasičnih palačink razklikujejo po tem, da so bolj hrustljavi, debelejši, masa, ki jo pripravimo pa je bolj gosta. A tudi če nimate doma opekača za vaflje, lahko iz tega recepta naredite odlične puhaste ameriške palačinke. 

Če ste naveličani vašega običajnega zajtrka ovsene kaše ali žitaric, vas lahko beljakovinski vaflji ali palačinke prijetno razveselijo in postanejo vaš novi najljubši zajtrk! Lahko pa jih imate tudi za večerjo.

Ti vaflji so:

 

  • brez mleka in mlečnih izdelkov
  • brez jajc
  • brez rafiniranega sladkorja
  • veganski
  • brez glutena
  • brez žit
  • enostavni za pripravo
  • visokoproteinski
  • vsebujejo malo maščobe

Potrebujete naslednje sestavine:

 

  • 1/4 skodelice kokosove moke* (lahko jo zamenjate tudi z mandljevo)
  • 1 merica (25g) Sunwarrior beljakovin z okusom vanilije
  • 1 čajno žlička cimeta
  • 1 čajno žličko sode bikarbone ali pecilnega praška iz vinskega kamna
  • 1/2 čajne žličke burbonske vanilije v prahu
  • 2 jušni žlici “lanenega jajca” (zmiksate 2 jušni žlici lanenih semen
    in zmešate z vodo in pustite stati 15 minut)
  • 2 dl mandljevega mleka
  • kokosovo olje za peko
  • preliv za čez pečene vaflje (npr. čokoladni arašidov namaz, čokoladni-lešnikov namaz ali mandljev namaz s cimetom)

Pripravite še:

 

  • opekač za vaflje ali ponev (če boste delali palačinke)



Priprava:

 

  1. Najprej zmešate vse suhe sestavine.
  2. Nato zmešajte vse mokre sestavine in jih dodajte suhim sestavinam.
  3. Z metlico za stepanje maso dobro premešajte v gladko maso, dokler ni brez grudic.
  4. Segrejete opekač za valfje, ga pokapate s kokosovim oljem in dodate po 1 malo zajemalko mase v opekač.
  5. Pečete do zlato rjave barve.
  6. V primeru, da opekača za vaflje doma nimate, specite manjše palačinke na ponvi, ki jo prej premažete s kokosovim oljem. Pazite, da bo ponev res vroča, preden vlijete prvo zajemalko mase. Tako bodo palačinke res uspele!
  7. Okrasite po želji s svežim sadjem, kokosovim jogurtom, veganskim sladoledom ali enostavno prelijte z javorjevim sirupom. Lahko pa se poigrate z drugimi sladkimi namazi.


Dober tek!

Pripravila: Maja Jeereb, Vir: Sunwarrior.com,

slike: http://www.veggieonapenny.com/simple-oat-waffles/

 

 

 

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.