5 najbolj slastnih idej: kje dobiš beljakovine?

Vsak vegan je zagotovo že slišal vprašanje, kje dobi beljakovine. To vprašanje je pomembno in več o pomembnosti beljakovin lahko poslušate v intervjuju tukaj. A naš tokratni odgovor je še bolj pomemben! Spodnjih 5 idej bo na slasten način odgovorilo tudi največjim dvomljivcem. 

Če bi me pred leti vprašali, kje dobim beljakovine, bi odgovorila samo: “Daj mi mir! Dovolj beljakovin dobim naravno iz rastlinske hrane, brez da bi morala razmišljati o tem. Nehaj spraševati neumnosti!” Potem bi mirno nadaljevala s svojo vegansko prehrano, ne da bi kaj preveč razmišljala o svojem vnosu beljakovin. A nekje vmes sem prišla do Sunwarrior riževih beljakovin – eno merico sem si zamešala v svoj jutranji smuti in se še isti dan počutila bolje kot kadarkoli do takrat. Polna energije! Močna! Sita in zadovoljna! UAU!

Veliiiiko smutijev za tem sem bila še vedno navdušena nad Sunwarrior proteini, le da sem začela uporabljati tudi druge njihove beljakovine, na primer Blend  mešanico konopljinih in grahovih beljakovin ter Plus mešanico z beljakovinami rjavega riža, rumenega graha, amaranta in kvinoje . Tako že več let navdušeno uporabljam Sunwarrior, le da jih že dolgo ne dodajam več samo v jutranje smutije. V svoj vsakdan vključujem različne izdelke Sunwarrior še na številne druge načine (klikni tukaj za 33 idej za uporabo rastlinskih beljakovin) in vedno mi dajo enak občutek kot tisti prvi smuti z njimi – energijo, moč, jasen um in prijeten občutek sitosti. Predstavljam vam mojih 5 najljubših načinov za uporabo Sunwarrior proteinov, s katerimi v telo zdaj končno vnesem dovolj beljakovin (telo jih resnično potrebuje). 

Smutiji

Logično, mar ne? Še vedno sem zaljubljena vanje! In še vedno je vsakič znova vredno omeniti, da me ne boste nikoli zalotili pripravljati smutija brez polovičke ali cele merice Sunwarrior beljakovin. Na ta način boste dnevno potrebne beljakovine zaužili brez komplikacij in preveč razmišljanja. Dodate mu lahko tudi zeleno Sunwarrior Ormus mešanico, kakav, baobab ali moringo v prahu. 

Pečene dobrote!

Če verjamete ali ne, lahko polovico moke zamenjate s Sunwarrior Classic riževimi beljakovinami v skoraj vsakem receptu, ki vsebuje običajno glutensko moko. Poskusite! Sama sem ta način uspešno preizkusila v številnih piškotih, mafinih, biskvitih in celo kruhu. Končni rezultat ne bo povzročil porasta krvnega sladkorja kot običajna verzija in bo hkrati bolj nasiten. Dejansko vas bo potešila že manjša porcija, kar je za pečene dobrote neobičajno.  (Klikni TUKAJ za RECEPT za brownije.)

Palačinke!

Beljakovinske palačinke so nekaj najboljšega! Če pripravljate debele ameriške palačinke, lahko v receptu s Sunwarrior beljakovinami nadomestite VSO moko. Gre za sanjsko kombinacijo, ker palačinke tako niso več “pregrešni” obrok, zaradi katerega se počutite kar malo krive – ravno obratno, beljakovinske palačinke postanejo energijski zajtrk, po katerem se počutite potešene in polne energije še cel dan!

Preverite ta recept za beljakovinske palačinke.

Sladoled!

Obožujem bananin sladoled, spremenjen v visokobeljakovinsko poslastico. V kuhinjskem mešalniku zmešajte zamrznjene koščke olupljene banane in dodajte 1-2 jušni žlici Sunwarrior Blend s poljubnim okusom, na primer vanilijo za vanilijev sladoled. Bananin sladoled bo tako še bolj zdrav, ker se bodo naravni sladkorji iz banan v kri absorbirali počasneje. 

Energijske kroglice

Sunwarrior beljakovine lahko dodate v vsak recept za energijske kroglice, kot je na primer v ta. Beljakovine bodo delovale tudi kot vezivo, še bolj pa kot vir energije in beljakovin.

Kako vedeti, katere beljakovine so prave za vas, si preberite v naslednjem članku PRIMERJAVA BELJAKOVIN in KATERE IZBRATI.

Prevedla in priredila: Eva Žontar, svetovalka za rastlinsko prehrano in uni. dipl. biologinja, vir: www.sunwarrior.com/healthub

Slike: avtorske Eva Žontar, www.evkaliptus.si, sunwarrior.com

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE