Košarica
V košarici ni izdelkov.

Presni ali pečeni proteinski browniji

Presni ali pečeni proteinski browniji

V prejšnjem prispevku smo pisali o najbolj slastnih idejah za uporabo Sunwarrior beljakovin (najdeš ga tukaj). Ena izmed njih so bile pečene dobrote. Vesela novica je, da lahko ta recept naredite na 2 različna načina: kot presne brownije ali pečene. Med sestavinami ni moke in dodanih sladkorjev, mlečnih izdelkov, zato je recept primeren za vse vegane ali osebe s celiakijo in intoleranco na gluten. Hiter in preprost recept za nasiten, okusen in zdrav prigrizek, bogat z beljakovinami in omega 3 maščobnimi kislinami.

Sestavine za 1 pladenj:

Priprava:

  1. Vse sestavine zmešamo v mikserju do gladke mase
  2. Če je masa presuha, dolivamo počasi po 1 žlico rastlinskega mleka.
  3. Maso prestavino v pekač in jo poravnamo v gladko obliko, Pekač prej obložimo s peki papirjem.
  4. Presni browniji: pekač z maso postavimo v hladilnik za 4 ure, nato razrežemo in postrežemo.
  5. Pečeni browniji: pekač z maso postavimo v pečico za 20-30 minut, nato ohladimo, razrežemo in postrežemo.
  6. Okrasite z orehi, kakavovimi zrni, sadjem ali kokosovim čipsom.

Namig: če imate radi brownije v obeh različicah, lahko polovico mase postavite v hladilnik in imate presne, polovico pa jo spečete. 🙂

Dober tek!

Pripravila: Maja Jeereb, www.mojezdravje.net

Slike in recept: www.sunwarrior.com in http://healthyeaton.com

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.