Košarica
V košarici ni izdelkov.
3 Zdrave čokolade za Valentinovo

3 Zdrave čokolade za Valentinovo

Vedno je pravi čas za čokolado! Ne glede na to, ali se z njo razvajate sami ali v družbi, pa si naša telesa zaslužijo samo najboljše. Priprava domače čokolade je tako zelo enostavna, da jo imamo lahko vedno na zalogi. Še posebno lepo in okusno je, če jo pripravimo svoji boljši polovic, prijateljici ali sami sebi, jo lepo zavijemo in si jo privoščimo z veliko mero ljubezni! 

Osnovni recept je vedno enak: stopljeno kakavovo maslo ali kokosovo olje + kakav v prahu + naravno sladilo. Znotraj tega se lahko igramo z okusi in dodatki. Ponujamo vam 3 preverjene recepte!

KLASIČNA Z LEŠNIKI

Sestavine:

Priprava:

  1. V srednje velikem loncu stopite kokosovo olje na nizkem ognju. Odstranite s štedilnika in vmešajte kakav, javorjev sirup ter mandljevo maslo, da dobite gladko homogeno maso. Po želji dodajte ščep soli za bolj intenziven okus.
  2. Vmešajte polovico lešnikov, ki ste jih prej prepražili na suhi ponvi (ali v pečici). Najbolje je, če jim odstranite tudi tanko kožico.
  3. Čokoladno maso z lešniki prelijte prek velikega pladnja s papirjem za peko in jo razmažite približno pol centimetra na debelo. Potresite s preostalimi lešniki in kokosovim čipsom.
  4. Čokolado postavite v zamrzovalnik za 15 minut, da se strdi. Ko je strjena, jo z rokami razlomite na večje kose in hranite v zamrzovalniku ali hladilniku.

 

BELA Z GOJI JAGODAMI 

Sestavine:

  • 120 g kakavovega masla, narezanega na manjše koščke
  • 50 g stopljenega kokosovega olja (4 jušne žlice)
  • 15 g masla iz indijskih oreščkov (1 jušna žlica)
  • 115 g eritritola ali sladkorja v prahu (1 skodelica)
  • ¼ čajne žličke morske soli
  • 1 čajna žlička vanilijeve esence
  • 1 skodelica goji jagod

Priprava:

  1. V srednje velikem loncu na zmernem ognju stopite kakavovo maslo in rastlinsko maslo (ali samo kakavovo maslo, če ne uporabljate rastlinskega masla).
  2. Med segrevanjem dodajte maslo indijskih oreščkov (nadomestite ga lahko z mandljevim) in temeljito premešajte, da dobite homogeno maso. Dodajte sladkor v prahu, sol in vanilijo ter ponovno mešajte do enotne mase. Odstavite z ognja.
  3. Pustite, da se mešanica delno ohladi, preden ji primešate goji jagode. Mešanico nato vlijte v model za čokolado ali na večji pladenj s papirjem za peko. Pustite na sobni temperaturi ali postavite v hladilnik, dokler se čokolada ne strdi.

 

BELJAKOVINSKA Z OKUSOM KAVE

Sestavine:

Priprava:

  1. Na zmernem ognju stopite kakavovo maslo in mu primešajte kakav v prahu. Dodajte rastlinske beljakovine in arašidovo maslo ter dobro premešajte.
  2. Odstavite z ognja in mešanici dodajte javorjev sirup. Če se vam zdi mešanica pregosta, dodajte še nekaj stopljenega kakavovega masla.
  3. Tekočo čokolado vlijte v modelčke za bombonjero ali v en večji modelček in postavite v zamrzovalnik, da se strdi. Po želji lahko čokolado prelijete tudi prek pladnja s papirjem za peko in jo kasneje strjeno nalomite na večje kose. 
  4.  Okrasite z oreščki ali semeni, suhim ali svežim sadjem in svežimi rožicami. Uporabite svojo domišljijo.

Prevod: ekipa Superhrana, februar 2018.

Viri slik: http://ohsheglows.com/2015/03/18/crazy-good-coconut-oil-chocolate-bark/ HTTPS://GLUTENFREENASHOESTRING.COM/VEGAN-WHITE-CHOCOLATE/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.