Košarica
V košarici ni izdelkov.
Čokoladne kocke z malinami

Čokoladne kocke z malinami

Za popolno in zdravo različico okusne čokolade potrebujemo le nekaj osnovnih sestavin: stopljeno kakavovo maslo ali kokosovo olje, kvaliteten 100% kakav v prahu in naravno tekoče sladilo. 

Če si želimo okus kokosa, dodamo kokosovo mleko in kokosovo moko, po želji pa jo lahko obogatimo še s sadjem. Tokrat imamo za vas recept za kokosove kocke oblite s temno čokolado in malinami.

Maline lahko zamenjate tudi z borovnicami, granatnim jabolkom ali drugim sadjem, ki ga imate radi. Če želite obliko kock, pripravite modelček za ledene kocke ali še bolje silikonski modelček za čokolado.

Sestavine:

Priprava:

V srednje velikem loncu stopite kokosovo olje na nizkem ognju. Če želite, da čokolada ostane presna, stopite maso nad parno kopeljo in pazite, da temperatura čokolade ne preseže 45 stopinj. Odstranite s štedilnika in vmešajte kakav, sladilo in kokosovo mleko, da dobite gladko homogeno maso. Po želji dodajte ščep soli za bolj intenziven okus.  Vmešajte riban kokos in beljakovine z okusom čokolade (za zgostitev), če je masa preredka.  Po želji lahko dodate tudi čokoladne kapljice.

Za pripravo kock vlijte polovico stopljene čokoladne mešanice v modelček za ledene kocke (ali silikonski modelček za čokolado) in na sredino potopite po 1 zamrznjeno malino, nato prekrijte s stopljeno čokolado do vrha.  Čokolado postavite v zamrzovalnik za 30-45 minut, da se strdi. Ko je strjena, modelček vzemite iz hladilnika in čokoladne kocke odstranite iz modelčka in jih postavite na peki papir. 

Stopimo čokoladne kapljice in povrh prelijemo po kockah. Potresemo s suhimi liofiliziranimi malinami ali jagodičevjem v prahu. Čokoladne kocke  hranite v zamrzovalniku ali hladilniku.

Pripravila: Maja J.

Slike: www.aduna.com

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.