Čokoladne kocke z malinami

Za popolno in zdravo različico okusne čokolade potrebujemo le nekaj osnovnih sestavin: stopljeno kakavovo maslo ali kokosovo olje, kvaliteten 100% kakav v prahu in naravno tekoče sladilo. 

Če si želimo okus kokosa, dodamo kokosovo mleko in kokosovo moko, po želji pa jo lahko obogatimo še s sadjem. Tokrat imamo za vas recept za kokosove kocke oblite s temno čokolado in malinami.

Maline lahko zamenjate tudi z borovnicami, granatnim jabolkom ali drugim sadjem, ki ga imate radi. Če želite obliko kock, pripravite modelček za ledene kocke ali še bolje silikonski modelček za čokolado.

Sestavine:

Priprava:

V srednje velikem loncu stopite kokosovo olje na nizkem ognju. Če želite, da čokolada ostane presna, stopite maso nad parno kopeljo in pazite, da temperatura čokolade ne preseže 45 stopinj. Odstranite s štedilnika in vmešajte kakav, sladilo in kokosovo mleko, da dobite gladko homogeno maso. Po želji dodajte ščep soli za bolj intenziven okus.  Vmešajte riban kokos in beljakovine z okusom čokolade (za zgostitev), če je masa preredka.  Po želji lahko dodate tudi čokoladne kapljice.

Za pripravo kock vlijte polovico stopljene čokoladne mešanice v modelček za ledene kocke (ali silikonski modelček za čokolado) in na sredino potopite po 1 zamrznjeno malino, nato prekrijte s stopljeno čokolado do vrha.  Čokolado postavite v zamrzovalnik za 30-45 minut, da se strdi. Ko je strjena, modelček vzemite iz hladilnika in čokoladne kocke odstranite iz modelčka in jih postavite na peki papir. 

Stopimo čokoladne kapljice in povrh prelijemo po kockah. Potresemo s suhimi liofiliziranimi malinami ali jagodičevjem v prahu. Čokoladne kocke  hranite v zamrzovalniku ali hladilniku.

Pripravila: Maja J.

Slike: www.aduna.com

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE