-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Recept za vegansko pico z domačo mozzarello
- 26. 01. 2018
- 11:54 pop
Pica je ena tistih klasičnih jedi, ki je okusna že sama po sebi. Še bolj okusno in zdravo lahko naredimo, če klasično testo pripravimo s polnozrnato moko, izpustimo šunko in namesto klasičnega sira pripravimo domačega iz indijskih oreščkov. Še niste poskusili? Ne bo vam žal!
Spodnji recept je primeren za dve srednje veliki margarita pici. Po želji ju lahko nadevate še z več zelenjave.
POLNOZRNATO TESTO ZA PICO
Sestavine:
- 1 vrečka aktivnega suhega kvasa
- 1 skodelica tople vode
- 2,5 skodelice polnozrnate pšenične ali pirine moke
- 1 jušna žlica olivnega olja
- 1 čajna žlička nerafinirane soli
- 1 čajna žlička nerafiniranega trsnega ali kokosovega sladkorja
Priprava testa:
Zmešajte suhi kvas s toplo vodo in pustite stati 10 minut, da se aktivira.
V veliki skledi zmešajte moko, sol in sladkor. Prilijte olivno olje in kvasno mešanico ter najprej grobo zmešajte z žlico, nato pa uporabite roke in zamesite testo. Vodo dolivajte postopoma. Oblikujte ga v enotno kepo testa. Kepo testa postavite v rahlo naoljeno skledo, ki jo prekrijete z brisačko in pustite stati na toplem približno eno uro, da se volumen testa podvoji.
V vmesnem času pripravite domačo vegansko mozzarelo po spodnjem receptu.
Ko testo vzhaja, ga ponovno pregnetite z rokami in nato razdelite na dva dela, ker je ta recept primeren za dve pici. Vsako polovico oblikujte v okroglo obliko poljubne debeline ter zadebelite robove.
VEGANSKA MOZZARELLA
Sestavine:
- 1 + ¼ skodelice vode
- ½ skodelice presnih indijskih oreščkov, ki jih namočite za vsaj 3 ure
- ¼ skodelice tapiokine moke
- 2 čajni žlički jedilnega kvasa v kosmičih
- 2 čajni žlički limoninega soka
- ½ čajne žličke česna v prahu ali 1/2 stroka svežega česna
- ¾ čajne žličke himalajske soli
- 1 jušna žlica olivnega olja
Priprava mozzarelle:
V blenderju do gladkega zmešajte vse sestavine, da dobite gladko tekočo mešanico. Vlijte jo v srednje veliko kozico in segrevajte na zmernem ognju. Vmes ves čas mešajte, dokler se ne začne mešanica zgoščevati in dobivati teksturo stopljenega sirčka. Na tej točki jo odstranite z ognja in postavite na stran. Mozzarella se bo hitreje strdila, če jo boste postavili za 1 uro v zamrzovalnik. Nato jo narežite na poljubne koščke.
VIDEO RECEPT ZA VEGANSKO MOZZARELLO:
NADEV ZA PICO
Sestavine:
- 1/2 skodelice paradižnikove omake
- 2 paradižnika, narezana na kolobarje
- ½ skodelice sveže nasekljane bazilike
- poljubna sveža zelenjava (rukola, bučke, artičoke, šparglji, paprika, olive …)
Priprava:
Vsako pico premažite s paradižnikovo omako, prekrijte z rezinami paradižnika, potresite z baziliko in na vrh dodajte že pripravljeno domačo mozzarelo (če je bolj tekoča, jo lahko prelijete, sicer pa jo v kupčkih nadevajte z žlico).
Pecite 12-15 minut v pečici, ki ste jo prej segreli na 180°C.
Dober tek!
Besedilo: Eva Žontar, svetovalka za rastlinsko prehrano in uni. dipl. biologinja
Slike: www.sunwarrior.com, http://thetastyk.com/2016/07/13/cashew-dill-moxarella/; https://houseofyumm.com/whole-wheat-pizza-dough/;
https://www.youtube.com/watch?v=zz3GIQQncvg;
Deli naprej....
Podobne objave
- 10
- Sep
- 02
- Nov
- 08
- Sep
MNENJA STRANK
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!
Hvala!
Za potrditev prijave je potrebno, da kliknete na povezavo v e-mailu, ki smo vam ga poslali.