- 
					
											Email: info@super-hrana.si
 - 
					
											Pokličite nas: 069 69 72 36
 

Čokoladne kocke z malinami
Za popolno in zdravo različico okusne čokolade potrebujemo le nekaj osnovnih sestavin: stopljeno kakavovo maslo ali kokosovo olje, kvaliteten 100% kakav v prahu in naravno tekoče sladilo.
Če si želimo okus kokosa, dodamo kokosovo mleko in kokosovo moko, po želji pa jo lahko obogatimo še s sadjem. Tokrat imamo za vas recept za kokosove kocke oblite s temno čokolado in malinami.
Maline lahko zamenjate tudi z borovnicami, granatnim jabolkom ali drugim sadjem, ki ga imate radi. Če želite obliko kock, pripravite modelček za ledene kocke ali še bolje silikonski modelček za čokolado.
Sestavine:
- ½ skodelice stopljenega kokosovega olja
 - ½ skodelice 100% kakava v prahu
 - ¼ skodelice tekočega sladila po želji (javorjev ali agavin sirup)
 - ½ skodelice gostega kokosovega mleka iz pločevinke
 - ½ skodelice ribanega kokosa ali kokosovega čipsa
 - ščepec himalajske soli
 - ½ skodelice zamrznjenih malin
 - 1 jušna žlica zdrobljenih suhih malin (liofilizirane) ali liofiliziranih borovnic
 - 1-2 jušni žlici čokoladnih beljakovin Sunwarrior (po želji za zgostitev)
 - stopljene čokoladne kapljice za preliv (iz temne čokolade s 85% kakavovim deležem) za preliv povrh, lahko pa jih tudi vmešate sproti med maso
 
Priprava:
V srednje velikem loncu stopite kokosovo olje na nizkem ognju. Če želite, da čokolada ostane presna, stopite maso nad parno kopeljo in pazite, da temperatura čokolade ne preseže 45 stopinj. Odstranite s štedilnika in vmešajte kakav, sladilo in kokosovo mleko, da dobite gladko homogeno maso. Po želji dodajte ščep soli za bolj intenziven okus. Vmešajte riban kokos in beljakovine z okusom čokolade (za zgostitev), če je masa preredka. Po želji lahko dodate tudi čokoladne kapljice.

Za pripravo kock vlijte polovico stopljene čokoladne mešanice v modelček za ledene kocke (ali silikonski modelček za čokolado) in na sredino potopite po 1 zamrznjeno malino, nato prekrijte s stopljeno čokolado do vrha. Čokolado postavite v zamrzovalnik za 30-45 minut, da se strdi. Ko je strjena, modelček vzemite iz hladilnika in čokoladne kocke odstranite iz modelčka in jih postavite na peki papir.
Stopimo čokoladne kapljice in povrh prelijemo po kockah. Potresemo s suhimi liofiliziranimi malinami ali jagodičevjem v prahu. Čokoladne kocke hranite v zamrzovalniku ali hladilniku.

Pripravila: Maja J.
Slike: www.aduna.com










