7 razlogov za postenje z zelenimi sokovi

Post s sokovi je odličen način za razstrupljanje in čiščenje telesa po praznikih. Preberite si 7 zdravilnih učinkov, ki vas bodo gotovo prepričali, da v letošnjo pomlad vključite zelene postne dni.

Številne kulture in religije so post uporabljale kot močno zdravilo za zdravljenje uma, telesa, duha in čustev. Kadar želimo izboljšati zdravje, se običajno ukvarjamo s prehranskimi vrednostmi hrane in številom obrokov. Kako pogosto pa pomislimo, da potrebuje naše telo tudi počitek od hrane? Večina ljudi se posti samo na vodi; postenje s presnimi zelenimi sokovi iz ekološke zelenjave in kalčkov pa je bolj dostopen in enostaven način postenja, pa vendar s številnimi zdravstvenimi koristmi.

Zakaj se je torej bolje postiti z zelenimi sokovi kot samo z vodo?

Korist #1

Postenje z zelenimi sokovi pomaga telesu, da počiva. Razstruplja in očisti telo, hkrati pa ga napolni s kisikom. Nakopičeni toksini se med postenjem sprostijo iz celic in

Korist #2

Zeleni sokovi so polni hranil, ki vzpostavljajo ravnovesje in nadzorujejo raven krvnega sladkorja. Ko se postimo z zelenimi sokovi, v telo še vedno vnašamo vsa potrebna hranila, hkrati pa se organizem čisti in razstruplja.

Korist #3

Zeleni sokovi preprečujejo, da bi bili na postu ves čas lačni. Takšen post je veliko lažje izvedljiv in psihološko bolj prijeten. Hkrati s sočenim zelenjem zaužijemo tudi popolne beljakovine. Beljakovine preprečujejo nihanje krvnega sladkorja, zato se boste na takšnem postu počutili bolj stabilne in brez hrepenenj po hrani.

Korist #4

Ena največjih prednosti postenja z zelenimi sokovi so encimi. Encimi so ključna sestavina vsega življenja. Gre za specializirane beljakovine, ki sodelujejo v najrazličnejših kemijskih reakcijah. Dobesedno ustvarjajo življenje znotraj vaših celic in telesa. Nujno potrebujemo encime in eden najboljših načinov, da jih dobimo je prav z zelenimi sokovi. Pomembno je le, da so ti sveže stisnjeni in pripravljeni iz svežega kakovostnega zelenja.

Korist #5

Postenje vam bo dalo priložnost, da v življenju opravite kup stvari in ne le preživljate čas v kuhinji. Ker ne boste pripravljali in kuhali hrane, vam bo več časa ostalo za druge stvari. Kar naenkrat bo imel dan več ur, izkoristite jih!

Korist #6

Če boste nekaj časa vztrajali na postu z zelenimi sokovi, se bo občutno izboljšalo vaše fizično telo. Imunski sistem se bo okrepil in vas bolje varoval pred boleznimi, počutili se boste bolj lahkotne in gibljive ter boste na splošno bolje funkcionirali.

Korist #7

Postenje z zelenimi sokovi neverjetno pomaga pri čustvenih težavah. Lažje se boste povezali s sabo in uravnovesili čustva.

7 nasvetov, ki vam bodo pomagali pri postu!

  1. En dan v tednu se postite z zelenimi sokovi. Raziskave kažejo, da lahko svojemu življenju dodate kar 20 let, če se en dan na teden postite.
  2. Na začetku izvajajte post na dneve, ko ste prosti. Tako se lahko osredotočite na post in počivate, če se počutite utrujene. Ko ste bolj izkušeni, se boste z lahkoto postili na katerikoli dan v tednu.
  3. Na dan popijte vsaj 3 porcije zelenih sokov (vsaka po 1 liter).
  4. Za najboljše rezultate naj 50 % soka predstavljajo kalčki in 50 % zelenolistna zelenjava.
  5. Čez dan pijte tudi veliko vode in zeliščnih čajev.
  6. S postom začnite po večerji na dan, ki si ga sami izberete. Nato se postite celoten naslednji dan in do opoldneva drugega dne (npr. če začnete v petek ob 18h, končate v nedeljo ob 12h).
  7. Prvi obrok po postu naj bo lahko prebavljiv. To omogoči, da se prebavni sokovi prebudijo postopoma.

Postenje je odličen način samozdravljenja in čiščenja telesa po praznikih. Včasih traja tudi po dva ali tri mesece, da se telo navadi na postenje in lahko v njem resnično uživate. A ko enkrat osvojite osnove, boste komaj čakali na tiste zelene postne dneve!

Vir: https://sunwarrior.com/healthhub/7-powerful-benefits-of-fasting-on-green-juices

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE