Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
Zaključite praznično večerjo s to kremno brezmlečno sladico. Enostavna je za pripravo in ne vsebuje dodatnih sladkorjev, preden pa vam razkrijemo recept si od blizu poglejmo še vse zdravstvene koristi njegovih sestavin.
Osnova recepta je tofu, ki je dobro znan vir rastlinskih beljakovin, zdravih nenasičenih maščob in vlaknin. Ob prehodu na rastlinsko prehrano si mnogi belijo glave, kako na okusen način pripraviti tofu – če ga zamešate v sladico, kot je ta, vsekakor ne morete zgrešiti. Za takšen mousse je pomembno, da izberete svilnati tofu, ker ima (kot že ime pove) svilnato teksturo in bo sladici dal čudovito kremasto osnovo.
Za sladilo bomo uporabili datlje, ker so poleg ostalega sadja edino sladilo, ki vsebuje tudi vse vlaknine. To pomeni, da se naravni sladkorji iz njih v kri sproščajo enakomerno in zelo nadzorovano. Brez težav jih v zmernih količinah uporabljajo tudi sladkorni bolniki.
Da se bo vse skupaj lepo zmešalo, dodamo rastlinsko mleko. Izbrali smo napitek iz lanenih semen, ker je bogat z omega-3 maščobnimi kislinami. Že en sam kozarec vsebuje 1200 miligramov teh pomembnih esencialnih maščob! Uporabite lahko tudi drugo rastlinsko mleko.
Pravi neprocesirani kakav ima številne zdravstvene koristi (na primer cel kup antioksidantov), okus čokolade pa imamo radi vsi. Vsebuje tudi veliko kalcija, magnezija in železa, zato naš čokoladni mousse ni samo pregrešna sladica, temveč tudi dober vir mineralov.
Hranilna vrednost te sladice je zaokrožena s kakovostnim virom rastlinskih beljakovin, Sunwarrior. Po okusu in teksturi se ji najbolj podajo Sunwarrior Blend Mocha – če še ne poznate mocha kave, jih vsekakor poskusite! Gre za prijeten okus po kavi in čokoladi v enem, skupaj s prijetno svilnato teksturo, ki so jo dosegli z mešanico grahovih in konopljinih beljakovin.
RECEPT ZA SVILNATI ČOKOLADNI MOUSSE
SESTAVINE
Namig: če želite le čokoladni okus (brez kave), namesto ohlajene kave stopite nad paro čokoladne kapljice z rastlinskim mlekom in jih primešajte masi. Okus proteinov pa zamenjajte s .
Za posip
PRIPRAVA
Vse sestavine zmešamo v zmogljivem blenderju ali kuhinjskem mešalniku (rezultat bo veliko bolj kremast v blenderju), da dobimo gladek mousse. Po potrebi dodamo nekaj tekočine in vsake toliko časa postrgamo maso s strani posode.
Tako pripravljen mousse razdelite med štiri kozarčke in ga postavite v hladilnik za vsaj dve uri. Okrasite s stepeno smetano in potresite s kakavovimi zrni in Sunwarrior proteini.