Naročite se na naše novice in prejmite kupon za

Bodite prvi, ki boste izvedeli za ekskluzivne akcijske popuste.

Čičerikini veganski browniji s čokoladnimi kapljicami

Čičerikini browniji s čokoladnimi kapljicami so sočna in okusna sladica, ki jo lahko pojeste za zajtrk ali malico brez slabe vesti. V receptu ni jajc in mleka, zato je primeren za vse, ki tega ne uživate. Je popolnoma veganski in lahko tudi brez glutena. 

  • Čas priprave: 45 minut
  • Spodnje sestavine so za 16 brownijev
  • Kalorije: 115 kalorij / kos

Sestavine:


Priprava:

  1. Segrejte pečico na 180 C.
  2. Stopite kokosovo olje in zmiksajte ovsene kosmiče.
  3. Prestavite vse sestavine v mikser, razen vode in čokoladnih kapljic.
  4. Zmiksajte do gladke mase, nato počasi dodajajte vodo, žlico za žlico.
  5. Na koncu vmešajte še čokoladne kapljice.
  6. Maso prestavite v pekač obložen s peki papirjem.
  7. Pecite 25-30 minut dokler ne postane zlato rjavo zapečen. Na koncu dodajte še pest čokoladnih kapljic, ko vzamete pečen brownie iz pečice.
  8. Pustite pokrito s kuhinjsko krpo, da se ohladi, nato razrežite na koščke.


Nasvet: če želite brezglutenske brownije, uporabite ovsene kosmiče brez glutena. Ovseni kosmiči sicer ne vsebujejo glutena, a so pogosto kontaminirani med predelavo ovsa, zato je za vse, ki ste preobčutljivi na gluten ali osebe s celiakijo bolje uporabiti takšne, ki so certificirani brez glutena.

Browniji vas bodo počakali v hladilniku nekaj dni, hranite jih v zaprti posodi.


Prevod original recepta: Maja Jeereb, ideja: Manuela Jereb

Vir recepta: https://www.nestandglow.com/healthy-recipes/chocolate-chip-almond-chickpea-blondies-vegan

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE