Naročite se na naše novice in prejmite kupon za
-7% popust na celoten nakup.
-7% popust na celoten nakup.
S tem okusnim čokoladno-bananinim kolačem nas je Mateja navdušila na sejmu Narava-Zdravje. Tako sočen, polnega okusa, čokoladen, da se kar stopi v ustih. Dobra novica je tudi to, da v kolaču ni glutena, ni jajc, niti sladkorja, saj so Matejine sladičke ne le okusne in lepe na izgled, ampak tudi zdrave. Zato se lahko z njim posladkate na zdrav način kadarkoli vam zadiši nekaj čokoladnega.
MATEJIN RECEPT ZA BANANIN KOLAČEK BREZ GLUTENA, brez SLADKORJA in brez MAŠČOBE
Čas priprave in pečenja ter količina:
Suhe sestavine:
Mokre sestavine:
Postopek:
Kako naredimo čokoladni ganaš?
Čokoladni ganaš naredimo, tako da najprej stresemo čokoladne kapljice v posodo odporno na toploto, nato pa v posebni posodi, segrejemo rastlinsko mleko toliko, da komaj začne vreti in ga prelijemo po čokoladnih kapljicah, čez poveznemo pokrovko in pustimo stati 5 minut. Nato vse premešamo, dodamo začimbe ali nekaj kapljic olja pomaranče recimo in ga postavimo v hladilnik za 30 do 45 minut oz. dokler ne doseže zadovoljive gostote. Najbolj gost je naslednji dan.
Matejin nasvet:
Pred postopkom toplo priporočam, da se uskladimo z univerzalno ljubeznijo, kajti služenje – kuhanje je velik dar, saj svojim najdražjim dobesedno postrežemo sebe, svojo energijo. In ker želimo dati od sebe najboljše, vedno najprej preverimo kako smo razpoloženi, ker če bomo jezni, bo v kolačku ščepec jeze, če smo veseli in hvaležni, pa bo kolaček toliko bolj dragocen in hranljiv. Torej, če ugotovimo, da tisti trenutek ni naš najboljši, kar se zgodi, saj smo samo ljudje 😉 Imamo možnost ga pretvoriti v pozitivno naravnanost. Samo sklenemo roke, dlan ob dlan, ker s tem omogočimo pretok energije po celem telesu in si v mislim nadenemo nasmeh na ustnice, ki se zares kar same razlezejo v nasmešek. V trenutku tudi začutimo kako naš nasmeh preplavi celo telo…. tako in že smo pripravljeni za ustvarjanje.
Pripravila: Mateja Ulaga. Mateja je kuharica, ki kuha izključno z rastlinskimi sestavinami že 15 let, zato ni slučaj, da je njeno poslovno ime Mateja Ulaga in kuha.
Če si zaželite toplega, okusnega in veganskega kosila, jo lahko kontaktirate na: www.kuha.si
Izdelke Cavalier in stevijo nam je podaril prijazen lastnik trgovine Nutriholis, kjer lahko vse Cavalier čokolade kupite in tudi kakšno poskusite. Peter, hvala 🙂
Če si želite poskusiti ta odličen kolač, nas obiščite na sejmu Narava Zdravje na stojnici 49 (Hala A – Kocka), kjer je na voljo vsak dan. Lahko pa poklepetate tudi z Matejo 🙂