Košarica
V košarici ni izdelkov.
Bananin presni sladoled z meto

Bananin presni sladoled z meto

Kremast bananin sladoled “choc-chip” s koščki kakavih zrn in okusom sveže mete. Popoln okus za vse ljubitelje mete in bananinega sladoleda. Vsebuje zdrave sestavine, malo maščob, je brez rafininranega sladkorja in brez mleka. Veganski presni recept, ki ga lahko uživate brez slabe vesti.

Sestavine za 3-4 osebe:

  • 5 do 7 zrelih zamrznjenih banan
  • 1 vejica sveže mete (približno 15 manjših listkov)
  • 1 do 2 čajni žlički rožiča v prahu za sladilo (če želite bolj čokoladni okus) ali baobaba (za bolj svež okus), po želji dodajte 2-3 datlja
  • 1 jušna žlica Sunwarrior Ormus greens zelenja s poprovo meto*
  • kakavova zrna ali presne murve za posip

*ormus greens je mešanica presnega zelenja za pripravo osvežilnih zelenih sokov, osvežilne metine vode, odličen izotonik za športnike (vsebuje elektrolite), za dodajanje v presne sladice, smutije ali sladoled (sladice spremeni v čudovito zeleno barvo!). Če vam okus mete ni tako ljub, pa bi želeli lepo zeleno barvo sladoleda, lahko to sestavino nadomestite s 100% matcho, moringo ali spirulino v prahu.

Priprava:

Korak 1: pripravite blender in vse naštete sestavine. Kakavova zrna ali murve bomo dodali na koncu.

Korak 2: vse sestavine zmešajte v blenderju do gladke mase. Če je potrebno, blender vmes malo ustavite in premešajte. Po potrebi dodajte malo tekočine (vodo ali kokosovo mleko).

Korak 3: napolnite skodelico in okrasite s kakavovimi zrni ali murvami.

Uživajte!

Vir: Sunwarrior.com; Fully Raw Kristina, Sunwarrior ambasador, https://www.fullyraw.com/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.