Bananin presni sladoled z meto

Kremast bananin sladoled “choc-chip” s koščki kakavih zrn in okusom sveže mete. Popoln okus za vse ljubitelje mete in bananinega sladoleda. Vsebuje zdrave sestavine, malo maščob, je brez rafininranega sladkorja in brez mleka. Veganski presni recept, ki ga lahko uživate brez slabe vesti.

Sestavine za 3-4 osebe:

  • 5 do 7 zrelih zamrznjenih banan
  • 1 vejica sveže mete (približno 15 manjših listkov)
  • 1 do 2 čajni žlički rožiča v prahu za sladilo (če želite bolj čokoladni okus) ali baobaba (za bolj svež okus), po želji dodajte 2-3 datlja
  • 1 jušna žlica Sunwarrior Ormus greens zelenja s poprovo meto*
  • kakavova zrna ali presne murve za posip

*ormus greens je mešanica presnega zelenja za pripravo osvežilnih zelenih sokov, osvežilne metine vode, odličen izotonik za športnike (vsebuje elektrolite), za dodajanje v presne sladice, smutije ali sladoled (sladice spremeni v čudovito zeleno barvo!). Če vam okus mete ni tako ljub, pa bi želeli lepo zeleno barvo sladoleda, lahko to sestavino nadomestite s 100% matcho, moringo ali spirulino v prahu.

Priprava:

Korak 1: pripravite blender in vse naštete sestavine. Kakavova zrna ali murve bomo dodali na koncu.

Korak 2: vse sestavine zmešajte v blenderju do gladke mase. Če je potrebno, blender vmes malo ustavite in premešajte. Po potrebi dodajte malo tekočine (vodo ali kokosovo mleko).

Korak 3: napolnite skodelico in okrasite s kakavovimi zrni ali murvami.

Uživajte!

Vir: Sunwarrior.com; Fully Raw Kristina, Sunwarrior ambasador, https://www.fullyraw.com/

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE