Brezglutenski piškotki iz arašidovega masla s čokoladnimi kapljicami

Za brezglutenski prigrizek, ki vas bo spomnil na toplino vašega doma, so ti arašidovi piškotki s čokoladnimi kapljicami prava piškotna fantazija!

Piškotki pridejo mehki in puhasti, čokoladni in »arašidovo masleni« ter popolnoma zasvojljivi. Poleg tega pa so prav tako tudi nasitni, zato se po tem, ko boste že pojedli dva ali tri, ne boste počutili, kot da morate pojesti še vso preostalo škatlo (kar je, če smo pošteni, velik plus za vse nas sladkosnede).

Piškotki so narejeni zelo hitro in jih lahko na enostaven način dopolnite po svojem okusu. Lahko poskusite in dodate sušene brusnice, da dobite sadni in osvežilni pridih ali pa se popolnoma izognete čokoladi in naredite samo piškotke iz arašidovega masla. Ne glede na to kaj izberete bodo piškotki zagotovo všeč vam ter vsem, ki jim jih boste ponudili.

Sestavine:

Navodila za pripravo:

  1. Segrejte pečico na 220 stopinj celzija.
  2. Olupite jabolko in ga narežite na majhne kocke. Dolijte mrzlo vodo in segrejte do vretja, potem pa na zmerni temperaturi kuhajte še 10 minut, oziroma tako dolgo, da se jabolko zmehča. Odlijte odvečno vodo (ampak je ne zavrzite, saj je dobrega okusa in so v njej vitamini in minerali, ki so se odstranili iz jabolka), jabolčne koščke pa zmiksajte v kašo in nekoliko ohladite.
  3. V posodi zmešajte skupaj arašidovo maslo, kokosovo olje in sladkor, da dobite kremasto zmes. Dodajte jabolčno čežano in vanilijo ter premešajte.
  4. Dodajte brezglutensko ali tapiokino moko, sodo bikarbono in sol ter zmešajte. Na koncu vmešajte še čokoladne kapljice.
  5. Pecite 10 – 15 minut oziroma dokler ne postanejo piškotki po vrhu rjavi. Vzemite iz pečice in nemudoma odstranite z vročega pladnja. Položite jih na hladno podlago, da se ohladijo.
  6. Uživajte v poslastici ali pa jih shranite v zaprti posodi in imejte na zalogi za hiter in zdrav prigrizek, ko drugega ne bo pri roki.

Postrezite s skodelico toplega kakava, domačega mandljevega mleka ali z zlatim mlekom, ki ga pripravite z rastlinskega mleka in kurkumin latte mešanice.

Dober tek!

Pripravila: Lucija Koren, uni. dipl. inž. živilstva in prehrane


Vir (povzeto po): https://sunwarrior.com/blogs/health-hub/glutenfree-peanut-butter-chocolate-chip-cookies, https://www.myrecipes.com/recipe/gluten-free-peanut-cookies

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE