Košarica
V košarici ni izdelkov.

Brezglutenski piškotki iz arašidovega masla s čokoladnimi kapljicami

Brezglutenski piškotki iz arašidovega masla s čokoladnimi kapljicami

Za brezglutenski prigrizek, ki vas bo spomnil na toplino vašega doma, so ti arašidovi piškotki s čokoladnimi kapljicami prava piškotna fantazija!

Piškotki pridejo mehki in puhasti, čokoladni in »arašidovo masleni« ter popolnoma zasvojljivi. Poleg tega pa so prav tako tudi nasitni, zato se po tem, ko boste že pojedli dva ali tri, ne boste počutili, kot da morate pojesti še vso preostalo škatlo (kar je, če smo pošteni, velik plus za vse nas sladkosnede).

Piškotki so narejeni zelo hitro in jih lahko na enostaven način dopolnite po svojem okusu. Lahko poskusite in dodate sušene brusnice, da dobite sadni in osvežilni pridih ali pa se popolnoma izognete čokoladi in naredite samo piškotke iz arašidovega masla. Ne glede na to kaj izberete bodo piškotki zagotovo všeč vam ter vsem, ki jim jih boste ponudili.

Sestavine:

  • 75 g kokosovega olja (trdnega)
  • 75 g mazljivega arašidovega masla (brez soli in brez sladkorja)
  • 25 g eritritola
  • 25g kokosovega sladkorja
  • 1 jabolko za jabolčno čežano (nesladkano)
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije ali burbonske vanilije v prahu
  • 170 g brezglutenske mešane ali tapiokine moke (del moke lahko zamenjate za beljakovine Sunwarrior Plus vanilija – ena merica)
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • ½ čajne žličke soli
  • ½ skodelice veganskih čokoladnih kapljic ali drobno narezane čokolade (po okusu lahko tudi več)

Navodila za pripravo:

  1. Segrejte pečico na 220 stopinj celzija.
  2. Olupite jabolko in ga narežite na majhne kocke. Dolijte mrzlo vodo in segrejte do vretja, potem pa na zmerni temperaturi kuhajte še 10 minut, oziroma tako dolgo, da se jabolko zmehča. Odlijte odvečno vodo (ampak je ne zavrzite, saj je dobrega okusa in so v njej vitamini in minerali, ki so se odstranili iz jabolka), jabolčne koščke pa zmiksajte v kašo in nekoliko ohladite.
  3. V posodi zmešajte skupaj arašidovo maslo, kokosovo olje in sladkor, da dobite kremasto zmes. Dodajte jabolčno čežano in vanilijo ter premešajte.
  4. Dodajte brezglutensko ali tapiokino moko, sodo bikarbono in sol ter zmešajte. Na koncu vmešajte še čokoladne kapljice.
  5. Pecite 10 – 15 minut oziroma dokler ne postanejo piškotki po vrhu rjavi. Vzemite iz pečice in nemudoma odstranite z vročega pladnja. Položite jih na hladno podlago, da se ohladijo.
  6. Uživajte v poslastici ali pa jih shranite v zaprti posodi in imejte na zalogi za hiter in zdrav prigrizek, ko drugega ne bo pri roki.

Postrezite s skodelico toplega kakava, domačega mandljevega mleka ali z zlatim mlekom, ki ga pripravite z rastlinskega mleka in kurkumin latte mešanice.

Dober tek!

Pripravila: Lucija Koren, uni. dipl. inž. živilstva in prehrane


Vir (povzeto po): https://sunwarrior.com/blogs/health-hub/glutenfree-peanut-butter-chocolate-chip-cookies, https://www.myrecipes.com/recipe/gluten-free-peanut-cookies

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.