-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Brezglutenski piškotki iz arašidovega masla s čokoladnimi kapljicami
- 4. 02. 2019
- 10:40 dop
Za brezglutenski prigrizek, ki vas bo spomnil na toplino vašega doma, so ti arašidovi piškotki s čokoladnimi kapljicami prava piškotna fantazija!
Piškotki pridejo mehki in puhasti, čokoladni in »arašidovo masleni« ter popolnoma zasvojljivi. Poleg tega pa so prav tako tudi nasitni, zato se po tem, ko boste že pojedli dva ali tri, ne boste počutili, kot da morate pojesti še vso preostalo škatlo (kar je, če smo pošteni, velik plus za vse nas sladkosnede).
Piškotki so narejeni zelo hitro in jih lahko na enostaven način dopolnite po svojem okusu. Lahko poskusite in dodate sušene brusnice, da dobite sadni in osvežilni pridih ali pa se popolnoma izognete čokoladi in naredite samo piškotke iz arašidovega masla. Ne glede na to kaj izberete bodo piškotki zagotovo všeč vam ter vsem, ki jim jih boste ponudili.
Sestavine:
- 75 g kokosovega olja (trdnega)
- 75 g mazljivega arašidovega masla (brez soli in brez sladkorja)
- 25 g eritritola
- 25g kokosovega sladkorja
- 1 jabolko za jabolčno čežano (nesladkano)
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilije ali burbonske vanilije v prahu
- 170 g brezglutenske mešane ali tapiokine moke (del moke lahko zamenjate za beljakovine Sunwarrior Plus vanilija – ena merica)
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- ½ čajne žličke soli
- ½ skodelice veganskih čokoladnih kapljic ali drobno narezane čokolade (po okusu lahko tudi več)
Navodila za pripravo:
- Segrejte pečico na 220 stopinj celzija.
- Olupite jabolko in ga narežite na majhne kocke. Dolijte mrzlo vodo in segrejte do vretja, potem pa na zmerni temperaturi kuhajte še 10 minut, oziroma tako dolgo, da se jabolko zmehča. Odlijte odvečno vodo (ampak je ne zavrzite, saj je dobrega okusa in so v njej vitamini in minerali, ki so se odstranili iz jabolka), jabolčne koščke pa zmiksajte v kašo in nekoliko ohladite.
- V posodi zmešajte skupaj arašidovo maslo, kokosovo olje in sladkor, da dobite kremasto zmes. Dodajte jabolčno čežano in vanilijo ter premešajte.
- Dodajte brezglutensko ali tapiokino moko, sodo bikarbono in sol ter zmešajte. Na koncu vmešajte še čokoladne kapljice.
- Pecite 10 – 15 minut oziroma dokler ne postanejo piškotki po vrhu rjavi. Vzemite iz pečice in nemudoma odstranite z vročega pladnja. Položite jih na hladno podlago, da se ohladijo.
- Uživajte v poslastici ali pa jih shranite v zaprti posodi in imejte na zalogi za hiter in zdrav prigrizek, ko drugega ne bo pri roki.
Postrezite s skodelico toplega kakava, domačega mandljevega mleka ali z zlatim mlekom, ki ga pripravite z rastlinskega mleka in kurkumin latte mešanice.
Dober tek!
Pripravila: Lucija Koren, uni. dipl. inž. živilstva in prehrane
Vir (povzeto po): https://sunwarrior.com/blogs/health-hub/glutenfree-peanut-butter-chocolate-chip-cookies, https://www.myrecipes.com/recipe/gluten-free-peanut-cookies
-
Sunwarrior Classic PLUS rastlinski proteini – Vanilija, 750 g44,97 €Ocenjeno z 5 od 5 na podlagi ocene 1 stranke
-
Sunwarrior Classic PLUS rastlinski proteini – Vanilija, 375 g26,97 €
-
Presno ekološko kokosovo olje, 260 ml5,20 €
-
Presno ekološko kokosovo maslo-mus, 300 ml4,70 €
-
Cavalier Gourmet čokoladne veganske kapljice, dark 85%, 300 g6,99 €
Deli naprej....
Podobne objave
- 10
- Sep
- 02
- Nov
- 08
- Sep
MNENJA STRANK
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!
Hvala!
Za potrditev prijave je potrebno, da kliknete na povezavo v e-mailu, ki smo vam ga poslali.