Košarica
V košarici ni izdelkov.

Čičerikini veganski browniji s čokoladnimi kapljicami

Čičerikini veganski browniji s čokoladnimi kapljicami

Čičerikini browniji s čokoladnimi kapljicami so sočna in okusna sladica, ki jo lahko pojeste za zajtrk ali malico brez slabe vesti. V receptu ni jajc in mleka, zato je primeren za vse, ki tega ne uživate. Je popolnoma veganski in lahko tudi brez glutena. 

  • Čas priprave: 45 minut
  • Spodnje sestavine so za 16 brownijev
  • Kalorije: 115 kalorij / kos

Sestavine:

  • 1 konzerva čičerike (400 g)
  • ½ skodelice mandljev (70 g)
  • ½ skodelice čokoladnih kapljic (90 g)
  • ¾ skodelice datljev brez koščic (140 g)
  • 1 skodelica ovsenih kosmičev (90 g)
  • 2-4 jušnih žlic javorjevega sirupa ali čežane
  • 2 jušni žlici tekočega kokosovega olja
  • ½ čajne žličke sode bikarbone ali pecilnega praška
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • ščep nerafinirane soli
  • nekaj žlic vode, da masa postane ravno prav kremasta
  • po želji 100% kakave želite, da je masa bolj čokoladno rjave barve)


Priprava:

  1. Segrejte pečico na 180 C.
  2. Stopite kokosovo olje in zmiksajte ovsene kosmiče.
  3. Prestavite vse sestavine v mikser, razen vode in čokoladnih kapljic.
  4. Zmiksajte do gladke mase, nato počasi dodajajte vodo, žlico za žlico.
  5. Na koncu vmešajte še čokoladne kapljice.
  6. Maso prestavite v pekač obložen s peki papirjem.
  7. Pecite 25-30 minut dokler ne postane zlato rjavo zapečen. Na koncu dodajte še pest čokoladnih kapljic, ko vzamete pečen brownie iz pečice.
  8. Pustite pokrito s kuhinjsko krpo, da se ohladi, nato razrežite na koščke.


Nasvet: če želite brezglutenske brownije, uporabite ovsene kosmiče brez glutena. Ovseni kosmiči sicer ne vsebujejo glutena, a so pogosto kontaminirani med predelavo ovsa, zato je za vse, ki ste preobčutljivi na gluten ali osebe s celiakijo bolje uporabiti takšne, ki so certificirani brez glutena.

Browniji vas bodo počakali v hladilniku nekaj dni, hranite jih v zaprti posodi.


Prevod original recepta: Maja Jeereb, ideja: Manuela Jereb

Vir recepta: https://www.nestandglow.com/healthy-recipes/chocolate-chip-almond-chickpea-blondies-vegan

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.