-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Domače kokosove čokoladice
Tokrat z vami delimo eno naših najljubših sladic, ki je nastala za kuharsko oddajo Kuham Zdravo. Katarina se je odločila pripraviti znan kokosov sladoled s čokolado iz bolj zdravih sestavin. Piko na i tej sladici so dodale še Sunwarrior beljakovine, ki dajo sladici bolj poln okus ter boljšo hranilno vrednost, zato ima ta sladoled precej manj kalorij kot klasična različica, ki ga poznamo pod imenom “bounty”. Zagotovo boste presenečeni nad okusom te sladice, ko jo boste prvič poskusili. Mene je navdušila! Dobra stran te sladice je tudi to, da za pripravo ne potrebujete pečice in da je narejena le v slabe pol ure.
Te čokoladice so:
- brez mleka in mlečnih izdelkov
- brez jajc
- brez rafiniranega sladkorja
- presne in veganske
- brez glutena
- brez žit
- bogatega okusa
- enostavne in hitre za pripravo
- bogate z zdravimi beljakovinami
Za približno 12-15 sladoledov potrebujemo spodnje količine (odvisno od velikosti vaših pravokotnikov):
Sestavine za kokosovo maso:
- 2 kozarčka nerafiniranega kokosovega olja
- 1 kozarček kokosovega čipsa
- 1/2 kozarčka ribanega kokosa
- 1/2 merice Sunwarrior beljakovin z okusom vanilije Classic Plus ali Blend
- 1-2 žlici tekočega sladila (javorjevega ali agavinega sirupa)
Sestavine za čokoladni preliv:
- 1/2 kozarčka nerafiniranega kokosovega olja
- 2 jušni žlici javorjevega ali agavinega sirupa
- 2 jušni žlici beljakovin Sunwarrior Classic Plus čokolada
- 1 zvrhana jušna žlica 100-odstotnega kakava v prahu
- ščepec solnega cveta ali himalajske soli
Postopek priprave:
- V večji posodi zmešamo vse sestavine za kokosovo maso.
- Modelček za sladice obložimo s peki papirjem in vanj damo kokosovo maso, jo potisnemo z večjo žlico po celi površini modelčka.
- Maso postavimo v zamrzovalnik za 10 minut.
- Medtem pripravimo čokoladni preliv: nad soparo stopimo kokosovo olje, vanj vmešamo 100-odstotni kakav v prahu in rastlinske beljakovine Sunwarrior Classic Plus, z okusom čokolade. Dodamo tekoče sladilo po želji. Najbolje se podajo cvetlični med ali nerafiniran agavin sirup.
- Iz zamrzovalnika vzamemo modelček s kokosovo maso, jo razrežemo na poljubne oblike in prestavimo na krožnik.
- Nato vsakega posebej prelijemo s topljeno čokoladno mešanico. Pri tem si pomagamo z žlico.
- V zamrzovalnik postavimo prelite Bounty-je za 10 minut, da se čokolada strdi. Če si želite dobiti res lepo temno rjavo barvo, predlagam, da postopek s čokolado ponovite 2-krat. Po prvem prelivu zamrznemo, nato ponovno oblijemo s čokolado in ponovno zamrznemo za 10 minut.
- Sladica je pripravljena, ko jo drugič vzamete po 10 minutah iz zamrzovalnika.
- Če ne pojeste vsega naenkrat (kar se rado zgodi, ko to sladico prvič poskusite), ga shranite v hladilniku. Počakal vas bo svež 2-3 dni v zaprti stekleni posodici. Dlje časa pa vas bo počakal tudi v zamrzovalniku. Če boste čokoladice hranili v zamrzovalniku, bodo postale sladoled 🙂
Dober tek!
Avtorica recepta: Katarina Miklavc, univ. dipl. inž. živilstva in prehrane, www.mojezdravje.net
Vir: https://www.mojezdravje.net/bounty-sladoled/