Košarica
V košarici ni izdelkov.

3 ideje za kosilo na delu ali “lunchbox” z moringo

3 ideje za kosilo na delu ali “lunchbox” z moringo

Če se tudi vam neprestano mudi in ne najdete časa za kvaliteten obrok med delom, je tukaj nekaj zanimivih idej za hitro, a hranljivo kosilo ali malico, ki jih lahko pripravite doma in pojeste na delovnem mestu v priročnih kozarcih ali posodicah.

V receptih sem izbrala beljakovinsko bogata živila, med njimi tudi moringo. Listi moringe so posušeni in nato zmleti v prah. Vsebujejo veliko vlaknin, beljakovin in antioksidantov, zato so odlični za dodajanje k jedem. Več lastnosti moringe in o njenih koristih lahko preberete v prispevku tukaj.

Moringa nam bo dala občutek sitosti in lahkosti za boljšo koncentracijo in bolj kvalitetno opravljanje dela. Spodaj vam ponujam 3 ideje za zdrave obroke za kosilo na delu, ki so bogati z vlakninami in beljakovinami. Potrebno bo le malce planiranja v naprej, da si boste obroke pripravili doma.

Hladna krompirjeva solata z mornigo in avokadom


Sestavine: 

  • 4 kuhani krompirji
  • 1 avokado
  • por ali čebula (narezana)
  • 1 skodelica solate ali rukole
  • 1-2 čajni žlički moringe v prahu
  • začimbe: koriander, sol, poper in bučna semena
  • bučna semena (po želji)
  • olivno olje in limonin sok (po želji) 

Priprava: 

  1. narežite krompir na kose
  2. zmiksajte avokado, moringo, poper in sol
  3. dodajte mešanico h krompirju in dodajte svežo solato, koriander in narezan por ali čebulo
  4. na koncu posujte z bučnimi semeni
  5. po želji dodajte mešanico oljčnega olja in limoninega soka

Tortilije z moringo in špinačo

Sestavine: 

  • 4 skodelice sveže mlade špinače
  • 1 skodelica koruzne moke
  • 1 jušna žlica moringe v prahu
  • 2 jušni žlici olivnega olja
  • ščepec soli
  • ½ skodelice tople vode
Nadev (različna zelenjava):
  • paprika
  • bučka
  • čebula
  • fižol edamame
  • redkvica
  • 1 jušna žlica olivnega olja
  • sol in poper 
Priprava:
  1. Najprej na pari skuhajte špinačo in jo zmiksajte. V srednje veliki skledi zmešajte moko in sol, nato dodajte špinačo, moringo in olivno olje.
  2. Počasi dodajajte toplo vodo dokler ne dobite čvrste teksture. Testo prerežite na 2-3 kose in ga pokrito postavite v hladilnik za 30 do 40 minut.
  3. Segrejte ponev in testo poteptajte po ponvi, da dobite čim tanjšo plast. Tortilijo pecite okoli 1 minuto, dokler ne postane zlato-rumene barve.
  4. Prepražite čebulo, bučke in papriko.
  5. Prepraženo zelenjavo zavijte v tortilijo in servirajte s filožom edamame in narezano redkvico. 
 
Sveža moringina solata
 

 
Sestavine: 
  • skodelica kuhanega rdečega fižola
  • 1 skodelica kodrolistantega ohrovta
  • 1 skodelica narezanega paradižnika
  • 1 skodelica narezane kumare
  • 1 skodelica narezane čebule
  • 2 stroka česna
  • 3 medjoul datlji (narezani na majhne koščke)
  • žlica črnih oliv
  • svež koriander
  • sol in poper
Za preliv:
  • 1 čajna žlica moringe v prahu
  • 1 strok česna
  • 1 dl limoninega soka
  • 3 jušne žlice olivnega olja 
Priprava: 
  1. vse sestavine narežite in postavite v posodo ter jih nežno premešajte.
  2. v ločeni posodi naredite preliv tako, da vse sestavine dobro premešate in prelijete čez solato. 
Solato lahko zapakirate tudi v kozarce s pokrovom, ki so praktični za prenašanje. Več idej za obroke na delovnem mestu najdete tukaj.
 
Dober tek!
Pripravila: Katarina Miklavc, dipl. inž. živilstva in prehrane, vir: Aduna.com

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.