Kavno-čokoladni proteinski smuti, ki je prejel nagrado

Kava skupaj s čokolado ustvari tako dober smuti, da prepriča vsakogar: tako tiste, ki ne marajo kave, kot tiste, ki brez nje ne morejo živeti. Spodnji recept je bil celo nagrajen na tekmovanju za najboljši smuti!

Mnenja o kavi so vedno deljena. Nekateri jo imajo za superživilo, drugi za škodljivo razvado. Resnica je seveda nekje vmes, brez dvoma pa držijo naslednja dejstva o kavi:

  • Kofein v kavi stimulira živčni sistem in tako zviša nivo koncentracije, energije in budnosti.
  • Kakovostna kava vsebuje veliko antioksidantov, ki nevtralizirajo proste radikale.
  • Neekološka konvencionalna kava je polna pesticidov, ki se uporabljajo pri gojenju kave.
  • Pitje kave pospeši metabolizem in nam lahko pomaga pri prebavi in prispeva k izgubi odvečnih kilogramov.
  • Pretirano pitje kave niža nivo dovzetnosti nanjo, zato je treba odmerek za enak učinek vedno višati – to lahko vodi v odvisnost in stanje, ko brez kave ne moremo več funkcionirati.

Na kratko: kava sama po sebi ni škodljiva, pomembno pa je, da izbiramo ekološko kavo visoke kakovosti in z njo ne pretiravamo. 

Če kavo pijete za povišanje energije, bodite še posebej previdni – veliko bolje je, če si namesto kave privoščite kakovosten počitek in čas zase. Kava naj bo le dodatna podpora, ko res zmanjka časa.

Če kavo pijete zaradi okusa, ne pretiravajte s količino in jo rajši dodajajte v napitke z drugimi sestavinami, ki vsebujejo tudi vlaknine, vitamine in minerale. Ko boste enkrat poskusili spodnji recept za kavno-čokoladni smuti, si ga boste želeli pripravljati dan za dnem!

Recept je sestavila ambasadorka Sunwarrior beljakovin, ko je bila na tekmovanju za najboljši smuti postavljena pred izziv: zmešati smuti s kavo. Čeprav okusa kave ne mara, si je na koncu morala priznati, da boljšega smutija še ni pila – enako so menili tudi preizkuševalci, saj je spodnji kavno-čokoladni smuti (ki za povrh vsega vsebuje še ogromno beljakovin, vlaknin in antioksidantov) na koncu pristal na prvem mestu! 

RECEPT ZA KAVNO-ČOKOLADNI PROTEINSKI SMUTI 


SESTAVINE:

Vse skupaj zmešajte v blenderju in postrezite sveže. Za nekoliko bolj gost in hranljiv smuti dodajte še eno zrelo banano ali polovičko avokada. Njam!

Namig: vsi, ki ne uživate kofeina, lahko kavo in čokoladne proteine preprosto nadomestite s proteini Warrior Blend Mocha (okus kave s čokolado), ki ne vsebuje čisto nič kofeina, aromo pa ima božansko! 🙂
 
Vir: https://sunwarrior.com/healthhub/an-awardwinning-chocolate-coffee-protein-smoothie
Prevod: Eva Žontar

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE