Košarica
V košarici ni izdelkov.

Kavno-čokoladni proteinski smuti, ki je prejel nagrado

Kavno-čokoladni proteinski smuti, ki je prejel nagrado

Kava skupaj s čokolado ustvari tako dober smuti, da prepriča vsakogar: tako tiste, ki ne marajo kave, kot tiste, ki brez nje ne morejo živeti. Spodnji recept je bil celo nagrajen na tekmovanju za najboljši smuti!

Mnenja o kavi so vedno deljena. Nekateri jo imajo za superživilo, drugi za škodljivo razvado. Resnica je seveda nekje vmes, brez dvoma pa držijo naslednja dejstva o kavi:

  • Kofein v kavi stimulira živčni sistem in tako zviša nivo koncentracije, energije in budnosti.
  • Kakovostna kava vsebuje veliko antioksidantov, ki nevtralizirajo proste radikale.
  • Neekološka konvencionalna kava je polna pesticidov, ki se uporabljajo pri gojenju kave.
  • Pitje kave pospeši metabolizem in nam lahko pomaga pri prebavi in prispeva k izgubi odvečnih kilogramov.
  • Pretirano pitje kave niža nivo dovzetnosti nanjo, zato je treba odmerek za enak učinek vedno višati – to lahko vodi v odvisnost in stanje, ko brez kave ne moremo več funkcionirati.

Na kratko: kava sama po sebi ni škodljiva, pomembno pa je, da izbiramo ekološko kavo visoke kakovosti in z njo ne pretiravamo. 

Če kavo pijete za povišanje energije, bodite še posebej previdni – veliko bolje je, če si namesto kave privoščite kakovosten počitek in čas zase. Kava naj bo le dodatna podpora, ko res zmanjka časa.

Če kavo pijete zaradi okusa, ne pretiravajte s količino in jo rajši dodajajte v napitke z drugimi sestavinami, ki vsebujejo tudi vlaknine, vitamine in minerale. Ko boste enkrat poskusili spodnji recept za kavno-čokoladni smuti, si ga boste želeli pripravljati dan za dnem!

Recept je sestavila ambasadorka Sunwarrior beljakovin, ko je bila na tekmovanju za najboljši smuti postavljena pred izziv: zmešati smuti s kavo. Čeprav okusa kave ne mara, si je na koncu morala priznati, da boljšega smutija še ni pila – enako so menili tudi preizkuševalci, saj je spodnji kavno-čokoladni smuti (ki za povrh vsega vsebuje še ogromno beljakovin, vlaknin in antioksidantov) na koncu pristal na prvem mestu! 

RECEPT ZA KAVNO-ČOKOLADNI PROTEINSKI SMUTI 


SESTAVINE:

Vse skupaj zmešajte v blenderju in postrezite sveže. Za nekoliko bolj gost in hranljiv smuti dodajte še eno zrelo banano ali polovičko avokada. Njam!

Namig: vsi, ki ne uživate kofeina, lahko kavo in čokoladne proteine preprosto nadomestite s proteini Warrior Blend Mocha (okus kave s čokolado), ki ne vsebuje čisto nič kofeina, aromo pa ima božansko! 🙂
 
Vir: https://sunwarrior.com/healthhub/an-awardwinning-chocolate-coffee-protein-smoothie
Prevod: Eva Žontar

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.