Košarica
V košarici ni izdelkov.

Proteinska čoko ovsena kaša z malinami

Kakšen obrok si pripraviti, da bo ta zadovoljil po potrebah, ki jih ima naše telo po telesni vadbi? Proteinsko ovseno kašo! Zaradi kombinacije polnovrednih ogljikovih hidratov in beljakovin taka jed predstavlja odličen obrok, ki pa ga zaradi njenega čudovitega okusa lahko jemo tudi kar namesto sladice.

Recept za to Proteinsko čoko ovseno kašo z malinami smo prepustili Tjaši Ribič, saj je prava mojstrica pri pripravi hranilnih, okusnih in barvitih ovsenih kaš. Tjaša je kašo obogatila s kakavom, malinami in z zdravimi maščobami iz lanenih semen. Kot vir beljakovin pa je izbrala beljakovine v prahu Sunwarrior, Warrior Blend linijo v okusu čokolade, ki tudi sicer velja za najbolj priljubljene Sunwarrior proteine.

Sestavine:

Postopek:

  1. V kozico vlijemo mleko, vodo, ovsene kosmiče, lanena semena, kakav in sol. Dobro premešamo in na srednji nizki minuti segrevamo do vretja.
  2. Ko začne vreti zmanjšamo temperaturo in dodamo maline ter še malce pokuhamo. 
  3. Ko je kašica kuhana dodamo še proteine in dobro premešamo, če se preveč zgosti dodamo še malo tekočine –  do željene gostote.
  4. Na koncu dodamo še topinge po izbiri. Jaz sem dodala banano, maline, drobljen kokos, kakavova zrna, konopljina semena, arašidovo maslo in datljev sirup.

Tukaj si lahko pogledate še video recept:

Pripravila: Tjaša Ribič, https://www.instagram.com/goingplant/ 

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.