Proteinska čoko ovsena kaša z malinami

Kakšen obrok si pripraviti, da bo ta zadovoljil po potrebah, ki jih ima naše telo po telesni vadbi? Proteinsko ovseno kašo! Zaradi kombinacije polnovrednih ogljikovih hidratov in beljakovin taka jed predstavlja odličen obrok, ki pa ga zaradi njenega čudovitega okusa lahko jemo tudi kar namesto sladice.

Recept za to Proteinsko čoko ovseno kašo z malinami smo prepustili Tjaši Ribič, saj je prava mojstrica pri pripravi hranilnih, okusnih in barvitih ovsenih kaš. Tjaša je kašo obogatila s kakavom, malinami in z zdravimi maščobami iz lanenih semen. Kot vir beljakovin pa je izbrala beljakovine v prahu Sunwarrior, Warrior Blend linijo v okusu čokolade, ki tudi sicer velja za najbolj priljubljene Sunwarrior proteine.

Sestavine:

Postopek:

  1. V kozico vlijemo mleko, vodo, ovsene kosmiče, lanena semena, kakav in sol. Dobro premešamo in na srednji nizki minuti segrevamo do vretja.
  2. Ko začne vreti zmanjšamo temperaturo in dodamo maline ter še malce pokuhamo. 
  3. Ko je kašica kuhana dodamo še proteine in dobro premešamo, če se preveč zgosti dodamo še malo tekočine –  do željene gostote.
  4. Na koncu dodamo še topinge po izbiri. Jaz sem dodala banano, maline, drobljen kokos, kakavova zrna, konopljina semena, arašidovo maslo in datljev sirup.

Tukaj si lahko pogledate še video recept:

Pripravila: Tjaša Ribič, https://www.instagram.com/goingplant/ 

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE