Košarica
V košarici ni izdelkov.

Čokoladna skleda z okusom kakava, banane in arašidov

Čokoladna skleda z okusom kakava, banane in arašidov

Ste kupili rastlinske beljakovine, pa vam je zmanjkalo idej za njihovo uporabo in zdaj osamljene čakajo v omari? Res bi bilo škoda, da jim poteče rok trajanja! Rastlinske beljakovine v prahu so resnično zdrav dodatek uravnoteženi prehrani, poleg tega pa so tako vsestransko uporabne, da jih je enostavno vključiti v jedilnik. V članku 33 idej za uporabo rastlinskih beljakovin v prahu z vami delimo kar 33 načinov kako jih lahko uporabite v jedeh. V tem prispevku pa z vami delimo recept za zdravo proteinsko skledo z okusom čokolade, banane in arašidov.

Recept za okusno čokoladno skledo z okusom kakava, banane in arašidov

Proteinske smoothie ali proteinske sklede so dober način za zdrav začetek dneva. Če ste ljubitelj smutijev, svoj najljubši smoothie preprosto prelijte v skodelico (naredite le malce bolj gostega), da ga boste lahko pojedli z žličko, nanj pa potresite granolo, oreščke ali sadje. Na tak način boste dlje časa siti kot če bi smoothie zgolj na hitro spili. Če se malo poigrate z dodatki, boste naredili pravo fantazijo okusov, pa še lepše bo izgledal vaš zajtrk. Tak zajtrk je hranljiv, poln zdravih ogljikovih hidratov, zdravih maščob in beljakovin. Lahko si ga privoščite tudi v hladni različici kot “sladoledno” bowlo. Pri tem pazite le, da imate vsaj eno od sestavin (najbolje, da so to banane) zamrznjeno. Lahko pa zamrznete tudi rastlinsko mleko (npr. v kocke za led).

Sestavine za 1 skledo:

Osnova:


Dodatki na vrhu:

  • arašidi (nepraženi)
  • arašidovo maslo
  • kakavova zrna
  • 1/2 sveže banane

Priprava:

  1. V blenderju zmiksajte vse sestavine (razen dodatkov) v homogeno zmes
  2. maso prestavite v široko posodico
  3. okrasite z dodatki in sveže postrežite


Dober tek!

 

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.