Matcha kolagen latte in matcha čokolada (2 recepta)

Matcha čaj lahko uporabljate na sto in en način. Lahko ga pijete čisto naravnega kot matcha čaj ali si pripravite matcha latte, vanj vmešate svoj najljubši kolagen, lahko jo uporabljate za kuhanje, dodajanje svojim najljubšim smoothiejem in dodajate kot posebno sestavino sladicam, od piškotkov, krofov, čokolad do tort. Matcha je tista skrivnostna sestavina, ki bo pustila goste navdušene. Starodavna tradicija transformirana v moderno življenje. Matcha ni samo zeleni čaj, je življenje, zdravje, sprostitev in užitek.

Pozitivni učinki matche na zdravje in počutje

Ste opazili, da ima matcha čaj zmožnost pomiritve in stimulacije hkrati? Zahvale za to gredo prav L-teaninu. Zgodba o učinkih matche izhaja iz meditacij, ki so jih vadili Japonski menihi. Med dolgimi urami sedenja so pili matcho, da bi ostali zbrani a še vedno mirni. Moderna znanost je pred kratkim potrdila lekcije tradicije. L-teanin pomaga pri ohranjanju stanja sproščenosti in dobrega počutja tako, da vpliva na delovanje možganov. Proizvaja alfa valove in vsebuje do kar petkrat več te aminokisline kot drugi zeleni in črni čaji. Kot dodatna prednost, L-teanin prispeva k pomnjenju in učenju medtem ko preprečuje stranske učinke kofeina, naravno prisotne komponente. Skodelica matche zato pomaga pri koncentraciji in zbistritvi misli brez dodajanja nervozne energije, ki ji pogosto sledi po kavi.

Za vas smo pripravili 2 okusna in zdrava recepta, ki bosta  poskrbela za dnevno mero antioksidantov in kolagen gradnikov, hkrati pa boste ob sladkanju uživali v izjemnih okusih matche.

Recept: Matcha kolagen latte


Sestavine za 1 osebo:

Priprava (brez blenderja):

 • matcha prah precedite čez cedilo in dolijte vročo vodo (ki ne sme presegati 80 stopinj)
 • z bambusovo metlico penasto vmešajte
 • rastlinsko mleko  narahlo spenite, nato vanj vmešajte žlico kolagen gradnikov 
 • vse skupaj primešajte matchi in po želji sladkajte (če boste izbrali kolagen okus vanilije, sladkanje ni potrebno)

Priprava (v blenderju):

 • toplo vodo, toplo rastlinsko mleko, kolagen gradnike in matcho v prahu v tem vrstem redu dodajte v blender
 • zmiksajte na najvišji hitrosti da dobite penasto teksturo

Nalijte v skodelico in uživajte! Poleg si lahko postrežete s čokoladnim pudingom, brezglutenskimi krofi ali si naredite domačo matcha kolagensko čokolado.

Recept: matcha čokolada s kolagenom


Sestavine:

Priprava čokolade:

 • nad soparo stopite kakavovo in kokosovo maslo
 • v stopljeno mešanico masla (ki ne sme biti vroča) vmešajte matcho, sol, sladilo in kolagen
 • ko je masa lepe zelene barve, jo vlijte v želene čokoladne modelčke
 • okrasite z liofiliziranim sadjem: malinami ali drugimi dodatki po vaši želji.
 • postavite v hladilnik za 2 uri in nato postrezite.

Pri nakupu matche je pomembno, da za namen pitja kvalitetne matche izberete ekološko 100% matcho ceremonialne kvalitete, ki jo prepoznate po močni zeleni barvi, vonju in okusu. Če želite iz nje pripravljati sladice, pa lahko izberete tudi že pripravljene mešanice matcha latte, ki imajo sicer dodano rastlinsko mleko v prahu in sladilo (običajno kokosov sladkor), barva sicer ne bo tako lepe živo zelene barve, okus pa bo seveda spominjal na matcho. Če želite, da tudi vaše sladice izgledajo živo zelene barve, potem izberite kakovostno 100% ceremonial matcho. 


Uživajte sproščeni v okusih matche.

Vir slik: KissaTea.com

Izdelki, ki so uporabljeni v receptu

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE