Košarica
V košarici ni izdelkov.
Matcha-malina panna cotta

Matcha-malina panna cotta

Pana cotta z matcho je preprosta, a impresivna sladica. Svež preliv iz malin pa jo le še obogati in naredi še bolj zapeljivo na pogled.

Čeprav je tradicionalno panna cotta narejena s smetano in želatino, jo je Monika ustvarila v popolnoma veganski verziji. V svojem slogu pa je še poskrbela, da sladica ne vsebuje rafiniranih sladkorjev in je zato še toliko bolj primerna za sladkanje!

Sestavine (za 3 osebe):

  • 400 ml kokosovega mleka iz pločevinke
  • 200 ml rastlinskega mleka ali Mimy mandljeve osnove 
  • 4 žličke Matcha Latte Mix z okusom cimeta
  • naribana lupinica polovice bio limone
  • 2 žlici javorjevega ali agavinega sirupa
  • 2 žlici tapiokine moke
  • 1 žlička agar agarja v prahu
  • ½ žličke mlete vanilije ali 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • ¼ žličke soli
  • maline 

Postopek:

  1. Vse sestavine razen malin združimo v kozici in jih premešamo z metlico. Kozico postavimo na majhen plin in vse skupaj ob nenehnem mešanju privedemo do točke vretja. Ko zavre, mešamo še kakšno minutko, da se agar agar aktivira. 
  2. Vsebino iz kozice prelijemo v 3 kozarce in postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure.
  3. Maline segrejemo v kozici in po potrebi dodamo še kakšno žlico poljubnega sladila. Malinov preliv prelijemo čez ali serviramo ob panna cotti, ko se je le-ta že dodobra strdila.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!