-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Matcha-malina panna cotta
Pana cotta z matcho je preprosta, a impresivna sladica. Svež preliv iz malin pa jo le še obogati in naredi še bolj zapeljivo na pogled.
Čeprav je tradicionalno panna cotta narejena s smetano in želatino, jo je Monika ustvarila v popolnoma veganski verziji. V svojem slogu pa je še poskrbela, da sladica ne vsebuje rafiniranih sladkorjev in je zato še toliko bolj primerna za sladkanje!
Sestavine (za 3 osebe):
- 400 ml kokosovega mleka iz pločevinke
- 200 ml rastlinskega mleka ali Mimy mandljeve osnove
- 4 žličke Matcha Latte Mix z okusom cimeta
- naribana lupinica polovice bio limone
- 2 žlici javorjevega ali agavinega sirupa
- 2 žlici tapiokine moke
- 1 žlička agar agarja v prahu
- ½ žličke mlete vanilije ali 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- ¼ žličke soli
- maline
Postopek:
- Vse sestavine razen malin združimo v kozici in jih premešamo z metlico. Kozico postavimo na majhen plin in vse skupaj ob nenehnem mešanju privedemo do točke vretja. Ko zavre, mešamo še kakšno minutko, da se agar agar aktivira.
- Vsebino iz kozice prelijemo v 3 kozarce in postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure.
- Maline segrejemo v kozici in po potrebi dodamo še kakšno žlico poljubnega sladila. Malinov preliv prelijemo čez ali serviramo ob panna cotti, ko se je le-ta že dodobra strdila.
Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/