-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Matcha panna cotta z malinami
- 13. 12. 2022
- 1:36 pop
Panna cotta je italijanska sladica, ki dobesedno pomeni “kuhana smetana”. Tradicionalno je narejena iz sladkane aromatizirane kreme na osnovi mlečne smetane in utrjena z želatino. Smetano se segreje le dokler se sladkor in želatina ne raztopita, nato pa se jo nalije v lončke in ohladi v hladilniku. Po nekaj urah lahko sladico zvrnemo na krožnik in dobimo lepo obliko lične sladice, ki jo lahko nato poljubno prelijemo s polivko iz kuhanega sadja ali čokolade.
Ker tradiconalna panna cotta ni najbolj zdrava, vam mi ponujamo bolj zdravo različico veganske panna cotte iz polnomastnega kokosovega mleka. Panna cotto lahko pustite belo, če greste radi izven tradicionalnih okvirjev in si boste za novo leto zaželeli malce bolj živih barv, je tu odličen recept za okusno matcha panna cotto iz zelenega čaja, prelita z malinami. Je čisto brez rafiniranega sladkorja, brez mlečnih izdelkov in tudi brez želatine. Je popolnoma veganska in obljubimo, da je veliko bolj okusna od tradicionalne.
Sestavine za 2 osebi:
- 1 pločevinka (450 ml) gostega kokosovega mleka oz. Sunwarrior ekološko kokosovo mleko v prahu
- 1/4 skodelice eritritola v prahu ali agave
- 1/2 vanilijevega stroka
- 1/4 skodelice tapiokine moke ali bio koruznega škroba
- 1 čajna žlička agar agarja (namesto želatine)
- 2 jedilni žlici mrzle vode (v kateri raztopimo agar agar)
- 3 čajne žličke 100 % matche za sladice
Preliv iz malin:
- 2 skodelici svežih ali zamrznjenih malin
- agavin ali javorjev sirup
- limonin sok
Priprava:
1. korak: v manjši skodelici zmešamo agar agar in vodo, da se dobro raztopi. Postavimo na stran.
2. korak: v posodi segrejemo kokosovo mleko, sladilo, tapiokino moko ali koruzni škrob (za zgostitev) in strok vanilje do vrenja. Med stalnim mešanjem dodamo agar agar in kuhamo še kakšno minuto.
3. korak: kokosovi kremi primešamo matcho v prahu (obvezno skozi cedilo) in mešamo z metlico, da dobimo lepo enakomerno zeleno kremo.
4. korak: mešanico prelijemo v manjše servirne posodice in postavimo v hladilnik za vsaj 2h, da se strdi. Nato sladico iz servirnih posodic zvrnemo na krožnik.
5. korak: pripravimo preliv. Preko panna cotte prelijemo preliv iz malin: v ponvi segrejemo maline (lahko uporabimo zmrznjeno ali sveže sadje) in dodamo tekoče sladilo (javorjev sirup) in nekaj svežega limoninega soka. Nekaj malin pustimo celih. Še topel preliv prelijemo čez servirano panna cotto in jo okrasimo z malinami.
Dober tek!
Recept pripravila: Maja Jeereb, urednica portala MojeZdravje.net
Vir slik: http://www.ophelieskitchenbook.com
-
Sunwarrior ekološko kokosovo mleko v prahu, 358 g23,97 €
-
Eritritol SugarSweet Ery (80% sladkost navadnega sladkorja), 400 g5,95 €
-
Eritritol SugarSweet Ery (80% sladkost navadnega sladkorja), 200 g3,96 €
-
Bambusova metlica Kissa18,00 €
-
Matcha Basic – 100% japonski zeleni čaj v prahu (EKO)13,95 €
-
Matcha Beauty – 100% japonski zeleni čaj v prahu (EKO)20,95 €
-
Matcha fokus – 100% japonski zeleni čaj v prahu (EKO)21,95 €
Deli naprej....
Podobne objave
- 10
- Sep
- 02
- Nov
- 07
- Sep
MNENJA STRANK
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!
Hvala!
Za potrditev prijave je potrebno, da kliknete na povezavo v e-mailu, ki smo vam ga poslali.