Košarica
V košarici ni izdelkov.
Beljakovinska gibanica v kozarčku

Beljakovinska gibanica v kozarčku

Komu se ne pocedijo sline ob sami misli na pravo Prekmursko gibanico… 

Njena priprava je zamudna in terja kar nekaj časa in potrpežljivosti. Končni rezultat pa seveda slasten a, roko na srce, tudi precej kaloričen. 

Kombinacija izbranih sestavin, ki tvorijo pravo harmonijo okusov in zlaganje po plasteh, sta me navdahnila za pripravo beljakovinske gibanice, ki ne glede na to, da je veganska, da ne vsebuje rafiniranih sladkorjev in tudi ne nasičenih maščob, v popolnosti zadosti brbončice. 

Primerna je kot sladica ali samostojen obrok, prste pa si bodo oblizovali tako otroci kot odrasli. 

Količine zadostujejo za eno veliko ali dve manjši porciji

Recept za beljakovinsko vegansko gibanico v kozarcu

Za spodnjo plast: 

Za jabolčno plast: 

  1.  1 jabolko 
  2.   košček kokosovega masla oz. olja
  3.   cimet

Za skutno plast: 

Za orehovo plast:

  • 2 žlici mletih orehov
  • pol dl kokosovega mleka 
  • žlička agavinega ali javorjevega sirupa

Za makovo plast: 

Priprava:

  1. Ajdo do mehkega skuhamo v vreli vodi, cca 12 minut.
  2. Odcedimo in gladko zblendamo ter vmešamo žlico Sunwarrior kolagen gradnikov z okusom vanilije ter po potrebi malo tekočine.
  3. Naribano jabolko popražimo na koščku maščobe s cimetom.
  4. Sojino skuto zmešamo z vanilijevo esenco in agavinim sirupom. 
  5. 1 dl kokosovega mleka segrejemo skoraj do vretja in z njim prelijemo v enem kozarčku mlete orehe, v drugem mak.
  6. Oboje osladimo z agavinim sirupom in počakamo, da se zmesi zgostita. 
  7. Zlagamo v kozarček po plasteh: ajda s proteini, mak, skuta, orehi, jabolko. 
  8. Glede na velikost kozarčka postopek ponovimo ali pa razporedimo na dva dela za dve porciji. 

Sladica je se boljša, če nekaj časa odlezi v hladilniku, da se sestavine med seboj povežejo.  

Pripravila: Saša Zor, https://www.instagram.com/foodiva_sasha/ 

Video recept:


Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.