Košarica
V košarici ni izdelkov.

Matcha masleni keksi

Klasični masleni keksi z dodatkom živo zelene skrivne sestavine pričara slastne trenutke za praznične dni.

Sestavine za približno 25 piškotov:

  • 2 – 3 jušne žlice Kissa matcha Basic, Focus ali Beauty ali AIYA matche
  • 180 gramov bele pirine moke + dodatno za delovno površino
  • 100 g eritritola v prahu
  • 250 gramov veganskega masla / margarine
  • ½ sredice burbonske vanilije
  • 250 gramov belih mandljev zmetih v prah
  • drobno naribana limonica eko limone
  • ¼ čajne žličke sode bikarbone ali pecilnega praška iz vinskega kamna
  • 4-5 žlic češnjeve, malinine ali jagodne marmelade
  • po potrebi 0,5 – 1dl rastlinskega mleka

Postopek:

  1. Najprej zmešamo mehko vegansko maslo/margarino, ki ga prej na sobni temperaturi pustimo par ur, da se zmehča. Zmešamo ga z ročnim mešalnikom s sladkorjem/eritritolom.
  2. V drugo skledo damo moko, burbonsko vanilijo, mlete mandlje, sodo bikarbono in limonino lupinico.
  3. Na vrh suhe mešanice na fino presejte KISSA Matcho in z lopatico za testo vse skupaj premešajte
  4. Suho mešanico dodamo mokri, pregnetemo testo, da nastane homogena zmes in jo oblikujemo v kroglo.
  5. Zavijemo v prozorno folijo in pustimo v hladilniku 2 uri.
  6. Pečico segrejemo na 170 °C (150 °C ventilator) in pekač obložimo s peki papirjem.
  7. Delovno površino potresemo z moko. Ohlajeno testo z valjarjem razvaljamo na 3–4 mm debelo plast.
  8. Izrežemo trikotnike, zvezdice ali druge oblike po želji in jih položimo na pekač.
  9. Nato iz polovice piškotov izrežemo manjše trikotnike. Pečemo v ogreti pečici 5–6 minut, da se rahlo obarvajo. Odstranite iz pečice in pustite, da se ohladi na rešetki.

V manjši posodi segrejemo češnjevo/malinovo ali jagodno marmelado. Namažemo na piškote, ki imajo na sredini luknjice. Na vrh položite preostale piškote.

Uživajte v prazničnem sladkanju.

Slika in orig. recept: https://kissatea.com/en/portfolio-item/matcha-linzer-sables/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.