-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Oreo proteinski cheesecake
- 1. 02. 2023
- 1:46 pop
Cheesecake (po naše sirova torta) izhaja iz New Yorka in jo običajno pripravijo iz mlečnih izdelkov in sladkorja. Ker v naši “shrambi” ne hranimo mlečnih izdelkov in imamo raje veganske različice, takšne brez skute, smetane in mleka, sladkor pa raje nadomestimo z datlji in javorjevim sirupom, smo tudi tokrat za vas našli okusen recept za veganski, presni cheesecake, ki je po videzu podoben klasičnemu, po okusu pa prekaša vsak klasičen cheesecake.
Dobra novica je, da so sestavine v tem receptu bolj zdrave od klasičnega cheesecake-a, zato si lahko takšen kos torte pogosteje privoščite brez slabe vesti. Vsebuje zdrave maščobe iz oreščkov in kokosa in rastlinske beljakovine. Recept je brez moke, torej je primeren za vse, ki ne smete uživati glutena. Hrustljavi delci kakavovih zrn v vanilijevi kremi pa bodo pričarali pravi “oreo” okus.
Recept za veganski proteinski cheesecake (za približno 8 kosov)
SESTAVINE ZA PODLAGO:
- 3/4 skodelice mandljev
- 1/2 skodelice ribanega kokosa (grobo mletega kokosa)
- 2 jušni žlici vanilijevih proteinov Sunwarrior Classic Plus
- 3 jušne žlice presnega kakava
- 1/3 skodelice datljev brez koščic
- 1-2 jušni žlici vode
Priprava podlage:
- V mikser dodajte mandlje, kokos, kakav in proteine in jih zmiksajte v gladko maso.
- Proti koncu dodajte še datlje in vodo. Ponovno zmiksajte, da dobite maso za podlago.
- Na okrogel pekač prekrit s peki papirjem razporedite maso, ki jo pritiskajte s prsti ob dno pekača.
SESTAVINE ZA VANILIJEVO KREMO:
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- 1 skodelica tople vode
- 1/4 javorjevega sirupa ali agave
- 1/4 skodelice vanilijevih proteinov Sunwarrior Classic Plus
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
- 1/2 skodelice stopljenega kokosovega olja
- 2 jušni žlici kakavovih zrn
Priprava kreme:
- Zmiksajte oreščke, vodo, sladilo, proteine in vanilijo v blenderju z visokimi obrati.
- Dodajte kokosovo olje in ponovno zmiksajte.
- Dodajte kakavova zrna in še enkrat (samo na kratko) zmiksajte, toliko, da se razdrobijo.
- Maso vlijte v pekač na podlago iz oreščkov.
- Postavite v zamrzovalnik za 8 ur. Vzemite iz zamrzovalnika in počakajte pol ure na sobni temperaturi, nato odstranite obroč pekača.
- Torto hranite v hladilniku.
SESTAVINE ZA ČOKOLADNI OBLIV – GANACHE:
- 1/3 skodelice javorjevega sirupa ali agave
- 1/3 skodelice presnega kakava
- 3 jušne žlice kokosovega olja
Priprava obliva:
Zmešajte sestavine z žlico in dodajte toplo (ne vročo) vodo po potrebi, da dobite ravno prav gosto (ne preredko) maso s katero boste oblili torto. Obliv se bo čez nekaj minut začel trditi.
Dober tek!
Prevod recepta: Maja Jeereb; Vir recepta: Sunwarrior.com; sliki: http://sweetlyraw.com (za Sunwarrior)
-
Sunwarrior rastlinski kolagen gradniki, okus tahitijska vanilija – prehransko dopolnilo, 500 g44,97 €
-
Sunwarrior Classic PLUS rastlinski proteini – Vanilija, 750 g44,97 €Ocenjeno z 5 od 5 na podlagi ocene 1 stranke
-
Presna ekološka drobljena kakavova zrna3,50 €
-
Presni ekološki kakav v prahu5,25 €
-
Presni ekološki sušeni datlji3,60 €
-
Ekološki presni ribani kokos3,50 €
-
Presno ekološko kokosovo olje, 260 ml5,20 €
Deli naprej....
Podobne objave
- 10
- Sep
- 02
- Nov
- 08
- Sep
MNENJA STRANK
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!
Hvala!
Za potrditev prijave je potrebno, da kliknete na povezavo v e-mailu, ki smo vam ga poslali.