Beljakovinska gibanica v kozarčku

Komu se ne pocedijo sline ob sami misli na pravo Prekmursko gibanico… 

Njena priprava je zamudna in terja kar nekaj časa in potrpežljivosti. Končni rezultat pa seveda slasten a, roko na srce, tudi precej kaloričen. 

Kombinacija izbranih sestavin, ki tvorijo pravo harmonijo okusov in zlaganje po plasteh, sta me navdahnila za pripravo beljakovinske gibanice, ki ne glede na to, da je veganska, da ne vsebuje rafiniranih sladkorjev in tudi ne nasičenih maščob, v popolnosti zadosti brbončice. 

Primerna je kot sladica ali samostojen obrok, prste pa si bodo oblizovali tako otroci kot odrasli. 

Količine zadostujejo za eno veliko ali dve manjši porciji

Recept za beljakovinsko vegansko gibanico v kozarcu

Za spodnjo plast: 

Za jabolčno plast: 

  1.  1 jabolko 
  2.   košček kokosovega masla oz. olja
  3.   cimet

Za skutno plast: 

Za orehovo plast:

  • 2 žlici mletih orehov
  • pol dl kokosovega mleka 
  • žlička agavinega ali javorjevega sirupa

Za makovo plast: 

Priprava:

  1. Ajdo do mehkega skuhamo v vreli vodi, cca 12 minut.
  2. Odcedimo in gladko zblendamo ter vmešamo žlico Sunwarrior kolagen gradnikov z okusom vanilije ter po potrebi malo tekočine.
  3. Naribano jabolko popražimo na koščku maščobe s cimetom.
  4. Sojino skuto zmešamo z vanilijevo esenco in agavinim sirupom. 
  5. 1 dl kokosovega mleka segrejemo skoraj do vretja in z njim prelijemo v enem kozarčku mlete orehe, v drugem mak.
  6. Oboje osladimo z agavinim sirupom in počakamo, da se zmesi zgostita. 
  7. Zlagamo v kozarček po plasteh: ajda s proteini, mak, skuta, orehi, jabolko. 
  8. Glede na velikost kozarčka postopek ponovimo ali pa razporedimo na dva dela za dve porciji. 

Sladica je se boljša, če nekaj časa odlezi v hladilniku, da se sestavine med seboj povežejo.  

Pripravila: Saša Zor, https://www.instagram.com/foodiva_sasha/ 

Video recept:


Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE