Košarica
V košarici ni izdelkov.
Proteinska prosena kaša s kokosom

Proteinska prosena kaša s kokosom

Če si ljubitelj-ica kokosa, potem se zagotovo le s težavo upreš kokosovim kroglicam. Da pa ti prihranim muke, sem zate pripravila recept za zdravo in hranljivo proseno kašo, ki po okusu spominja na vsem dobro poznane kokosove kroglice. 

Proso je čudovito lokalno žito in primerno tudi za vse, ki se prehranjujete brezglutensko. Bogato je z najrazličnejšimi hranili, kot so magnezij, fosfor in silicij. Slednji je v obliki kremenčeve kisline in ima ugoden vpliv na zdrav videz las, kože in nohtov.  

Čeprav je najbrž že marsikdo pozabil na to žito, je dobro, da ga zaradi njegovih ugodnih učinkov na naše zdravje čim večkrat vključimo v svojo prehrano.

Sestavine (za 1 osebo): 

Postopek:

  1. V manjši lonec vsujemo proseno kašo in jo prelijemo z rastlinskim mlekom. Dodamo še nasekljane datlje in sol ter vse skupaj segrejemo do vretja. 
  2. Ko zavre, kuhamo na minimumu še 10 minut oz. toliko, da je prosena kaša kuhana. Nato pa lonec odstavimo s plina in kaši primešamo ribani kokos ter vanilijeve proteine. Po potrebi dodamo še malce rastlinskega mleka.  
  3. Postrežemo s kokosovim čipsom in pestjo poljubnih oreščkov ali drugimi dodatki po želji.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.