Proteinska prosena kaša s kokosom

Če si ljubitelj-ica kokosa, potem se zagotovo le s težavo upreš kokosovim kroglicam. Da pa ti prihranim muke, sem zate pripravila recept za zdravo in hranljivo proseno kašo, ki po okusu spominja na vsem dobro poznane kokosove kroglice. 

Proso je čudovito lokalno žito in primerno tudi za vse, ki se prehranjujete brezglutensko. Bogato je z najrazličnejšimi hranili, kot so magnezij, fosfor in silicij. Slednji je v obliki kremenčeve kisline in ima ugoden vpliv na zdrav videz las, kože in nohtov.  

Čeprav je najbrž že marsikdo pozabil na to žito, je dobro, da ga zaradi njegovih ugodnih učinkov na naše zdravje čim večkrat vključimo v svojo prehrano.

Sestavine (za 1 osebo): 

Postopek:

  1. V manjši lonec vsujemo proseno kašo in jo prelijemo z rastlinskim mlekom. Dodamo še nasekljane datlje in sol ter vse skupaj segrejemo do vretja. 
  2. Ko zavre, kuhamo na minimumu še 10 minut oz. toliko, da je prosena kaša kuhana. Nato pa lonec odstavimo s plina in kaši primešamo ribani kokos ter vanilijeve proteine. Po potrebi dodamo še malce rastlinskega mleka.  
  3. Postrežemo s kokosovim čipsom in pestjo poljubnih oreščkov ali drugimi dodatki po želji.

Pripravila: Monika Škorjanc, https://www.instagram.com/earthlymonika/

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE