Košarica
V košarici ni izdelkov.

Najboljši čokoladni proteinski piškoti

Najboljši čokoladni proteinski piškoti

Tereza nam je pripravila prav poseben recept za okusne, zdrave proteinske piškotke. Ta recept je nastal za  praznike predlansko leto. Dobrih receptov se nikoli ne naveličamo. Te noro dobre piškote bi bilo greh pozabiti.

Tereza pravi: “prav ponosna sem na ta recept! Zakaj? Ker so ti piškoti lahko narejeni za praznike, so veganski, poleg vsega pa beljakovinski! Preizkusila sem že veliko proteinskih piškotov, vendar takoj ko sem dobila v roke Sunwarrior sem bila prodana (sicer za to objavo nisem plačana 🙂

Ta recept je brez glutena, brez rafiniranega sladkorja, brez jajc, mlečnih izdelkov, zato je primeren za vse, ki se želite zdravo posladkati, primeren pa je tudi za diabetike in za za vegane.


TEREZIN RECEPT ZA NAJBOLJŠE ČOKOLADNE BELJAKOVINSKE PIŠKOTE

Sestavine:

merilne enote: JŽ = jušna žlica, čž = čajna žlička

merilne enote: JŽ = jušna žlica, čž = čajna žlička

Sunwarrior so popolnoma veganski in najbolj okusni proteini! Popolnoma brez sladkorja, sladkani so le s stevijo. Warrior Blend so narejeni iz surovih grahovih beljakovin, surovih konopljinih beljakovin, kokosa in goji jagod. Vse posamezne sestavine so izjemne, združene skupaj pa tvorijo edinstveno mešanico, ki deluje bolj učinkovito kot posamezna komponenta. Imajo uravnotežen, dobro prebavljiv vir aminokislin in so odlična alternativa za ljudi, ki se želijo izogniti mlečnim in sojinim beljakovinam. Edinstveni, presni, rastlinski vir beljakovin s popolnim aminokislinskim profilom! Tokrat jih nisem uporabila v smutiju ali v kosmičih ampak v piškotih!

Priprava:

  1. Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija.
  2. V veliki skledi zmešajte vse sestavine skupaj. 
  3. Oblikujte piškote po vaši želji. Lahko so tudi  v obliki proteinskih tablic.
  4. Pecite 10-15 minut.
  5. Pustite, da se popolnoma ohladijo, preden jih postrežete.


Dober tek in delite še s prijatelji! 🙂


Avtorica recepta: Tereza Poljanič, https://www.terezaschoice.com

Recept je bil objavljen 2017 za naš portal MojeZdravje.net, https://www.mojezdravje.net/terezini-najboljsi-beljakovinski-piskoti/
Vir slik: avtorske Tereza Poljanič
in http://www.exsloth.com/vegan-double-chocolate-chip-cookies/ (naslovna)

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.