Košarica
V košarici ni izdelkov.
Poletne kakavove sladoledne lučke

Poletne kakavove sladoledne lučke

Te čokoladne ledene lučke so tako preproste za pripravo in kot nalašč za osvežilno poletno sladico, ki je bolj zdrava aleternativa kupljenemu sladoledu. So bogatega, kremastega čokoladnega okusa, veganske, bogat vir antioksidantov in vlaknin.

Za 4 sladoledne lučke potrebujemo:

Sestavine:

  • 4 zvrhane čajne žličke Aduna kakava
  • 350 ml kokosovega ali lešnikovega ali mandljevega ali ovsenega mleka
  • 3 datlji (izkoščičeni)
  • 1 jušna žlica arašidovega masla
  • 2 manjši banani

Za dekoracijo (po želji):

Priprava:

  1. Vse sestavine zmiksajte v blenderju v gladko maso.
  2. Kakavovo sladoledno mešanico prelijte v sladoledne modelčke.
  3. Postavite v zamrzovalnik za 2- 4 ure, da se sladoled strdi.
  4. Vsako lučko vzemite iz modelčka in prelijte s stopljeno čokolado, kokosom, oreščki in malinami.


Adunin 100% naraven,  močno aromatičen kakav je edinstvena mešanica dveh vrst zahodno Afriških izbranih vrst kakavovih zrn. Ti vsebujeta več flavonoidov – sekundarnih rastlinskih metabolitov, znanih po njihovem antioksidativnem delovanju. Ima bogat čokoladni okus.

Adunin super kakav je narejen iz skrbno izbranih kakavovih zrn, ki vsebujejo več naravno prisotnih flavonoidov. Vsebuje 1000 mg flavonoidov na 100g kakavovega prahu. Zrna pražijo s posebno inovativno tehniko, ki zagotavlja  2x več antioksidantov v kakavu kot klasične vrste kakava.

Visoko vsebnostni flavonoidni prah in kvalitetna kakavova zrna so proizvod majhnih pridelovalcev v Gani. S tem, vsak kupljen izdelek pripomore k boljšemu, trajnostnemu preživetju manjših farm.

Socialni vpliv »Super« kakava združen z dobrimi, blagodejnimi učinki na srce, je razlog da mu pravijo the ”happy heart bean” – zrno veselega srca.

Uživajte!

Recept by Aduna 

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.