Košarica
V košarici ni izdelkov.
Marelični "frozen" jogurt

Marelični "frozen" jogurt

Ste tudi vi navdušeni nad svežimi okusi poletnih sladoledov?

Za vas imamo recept za preprost, poletni osvežujoč “frozen” jogurt ali po domače zamrznjen jogurt, za katerega potrebujete le 4-5 sestavin, blender (mikser) in zamrzovalnik.

Ta recept je popolnoma veganski, torej brez mlečnih izdelkov. Dodali pa smo mu le javorjev sirup za sladilo, ki ga lahko nadomestite tzdi z drugim vam priljubljenim sladilom.

Sadež meseca julija so nedvomno marelice.


Marelice so, tako kot večina sadja, polne vitaminov in mineralov. Med njimi je najbolj pomemben beta karoten, ki se v telesu pretvarja v vitamin A (marelicam pa daje njihovo značilno oranžno barvo). Mimogrede – če pojemo veliko marelic (ali drugih živil, ki vsebujejo veliko beta karotena), se tudi naša koža obarva nekoliko bolj oranžno. Bogate so tudi z vitaminom C, ki deluje kot močan antioksidant in prispeva k zaščiti kože pred sončnimi žarki ter nas hkrati pripravlja za hladnejše mesece, ko bomo potrebovali močnejši imunski sistem. 

Recept za marelični “frozen” jogurt ali sladoled


Sestavine:

  • 2 skodelici (400 g) ohlajenega kokosovega jogurta (nesladkan)
  • 1/3 skodelice javorjevega sirupa
  • 1 skodelica svežih marelic (brez koščic)
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta ali burbonske vanilije
  • 1 merica proteinov Classic Plus z okusom vanilije  (po želji)

Priprava:


  1. Vse sestavine zmešajte v mikserju, da se povežejo v gladko teksturo.
  2. Predlagam, da nekaj koščkov marelic pustite celih ali jih naknadno narežete.
  3. Prestavite v skledo za zamrzovanje in zamrznite jogurt za vsaj 2-3 ure.
  4. Ker kokosov jogurt sam po sebi ne vsebuje dosti beljakovin, mu lahko dodate 1 merico beljakovin, lahko pa te tudi izpustite (po želji).
Dober tek!

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.