Marelični "frozen" jogurt

Ste tudi vi navdušeni nad svežimi okusi poletnih sladoledov?

Za vas imamo recept za preprost, poletni osvežujoč “frozen” jogurt ali po domače zamrznjen jogurt, za katerega potrebujete le 4-5 sestavin, blender (mikser) in zamrzovalnik.

Ta recept je popolnoma veganski, torej brez mlečnih izdelkov. Dodali pa smo mu le javorjev sirup za sladilo, ki ga lahko nadomestite tzdi z drugim vam priljubljenim sladilom.

Sadež meseca julija so nedvomno marelice.


Marelice so, tako kot večina sadja, polne vitaminov in mineralov. Med njimi je najbolj pomemben beta karoten, ki se v telesu pretvarja v vitamin A (marelicam pa daje njihovo značilno oranžno barvo). Mimogrede – če pojemo veliko marelic (ali drugih živil, ki vsebujejo veliko beta karotena), se tudi naša koža obarva nekoliko bolj oranžno. Bogate so tudi z vitaminom C, ki deluje kot močan antioksidant in prispeva k zaščiti kože pred sončnimi žarki ter nas hkrati pripravlja za hladnejše mesece, ko bomo potrebovali močnejši imunski sistem. 

Recept za marelični “frozen” jogurt ali sladoled


Sestavine:

  • 2 skodelici (400 g) ohlajenega kokosovega jogurta (nesladkan)
  • 1/3 skodelice javorjevega sirupa
  • 1 skodelica svežih marelic (brez koščic)
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta ali burbonske vanilije
  • 1 merica proteinov Classic Plus z okusom vanilije  (po želji)

Priprava:


  1. Vse sestavine zmešajte v mikserju, da se povežejo v gladko teksturo.
  2. Predlagam, da nekaj koščkov marelic pustite celih ali jih naknadno narežete.
  3. Prestavite v skledo za zamrzovanje in zamrznite jogurt za vsaj 2-3 ure.
  4. Ker kokosov jogurt sam po sebi ne vsebuje dosti beljakovin, mu lahko dodate 1 merico beljakovin, lahko pa te tudi izpustite (po želji).
Dober tek!
Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE