Poletni proteinski napitki

Poletni proteinski napitki so odličen obrok za dopoldansko ali popoldansko malico. Vsebujejo sezonsko sadje in rastlinske beljakovine. So brez dodanega sladkorja, brez mleka in preprosti za pripravo.

Čas priprave: 5-10 minut.

Spodnji recepti vsebujejo sestavine za 1 smuti (350 ml)

BOROVNIČEV PROTEINSKI SMUTI Z ANTIOKSIDANTI

Borovnice poleg antioksidantov vebujejo veliko vitamina C, vitamine B skupine (z izjemo vitamina B12), vitamin E, vitamin K in manjše količine ostalih. Od mineralov so bogate z železom in mangan, vsebujejo pa tudi kalij in magnezij. Tu so še vlaknine, ki poskrbijo za dobro prebavo. V kombinaciji z rdečo peso in beljakovinami bo tak smuti poskrbel za hranilen obrok za dobro kri in prebavo.

 • 1 kavna skodelica svežih ali zamrznjenih borovnic
 • 1 merica (25 g) rastlinskih beljakovin Sunwarrior Classic Plus vanilija
 • 200 ml rastlinskega mleka (mandljevo, kokosovo, sojino ali ovseno)
 • 1/4 gomolja rdeče pese ali pest listov mlade rdeče pese
 • pest kock ledu 

POLETNI OSVEŽILNI ZELENČEK

Vključitev listnate zelenjave v zelene smutije in vsakodnevno prehrano nedvomno pomeni boljše zdravstveno stanje. Pomaga nam lahko pri zmanjšanju tveganja za pojav debelosti, srčno žilnih bolezni in pomaga uravnavati raven krvnega sladkorja. Zeleni ohrovt je poln hranil in je trenutno izredno popularna zelenjava. Ne samo da vsebuje razne vitamine in minerale, v njem najdemo tudi lutein in beta karoten. Ti antioksidanti ublažijo učinke oksidativnega stresa v telesu. Špinačo uživajmo kar se da pogosto, saj vsebuje vitamina K in A, pa tudi magnezij in folat. Sladko sadje (breskve ali marelice) v kombinaciji z zelenolistnato zelenjavo ustvari okusen poletni zelenček, če mu dodamo beljakovine, pa bomo po njem dlje časa siti.

 • 2 pesti mlade špinače
 • 2 lista kodrolistnatega ali listnatega ohrovta
 • 2 breskvi ali 4 marelice
 • 1 merica (25 g) rastlinskih beljakovin Sunwarrior Classic Plus vanilija
 • 1 merica zelenja v prahu Ormus Greens (naravni okus ali okus mete) ali moringa v prahu
 • 200 ml vode ali mandljevega mleka
 • pest kock ledu

ČOKOLADNI BANANIN PROTEINSKI SHAKE

Okusen čokoladno-bananin smuti je primeren za zajtrk ali malico po športni aktivnosti. Z dodatkom ovsenih kosmičev in beljakovin podaljša čas sitosti in zmanjša nihanje krvnega sladkorja. Za močnejšo čokoladno aromo smo mu dodali 100% premium afriški kakav. Adunin super kakav je narejen iz skrbno izbranih kakavovih zrn, ki vsebujejo več naravno prisotnih flavonoidov. Vsebuje 1000 mg flavonoidov na 100g kakavovega prahu. Zrna pražijo s posebno inovativno tehniko, ki zagotavlja  2x več antioksidantov v kakavu kot klasične vrste kakava. 

Priprava:

 1. Izberite enega od zgornjih 3 okusov.
 2. Pripravite potrebne sestavine in blender / mikser
 3. Vse sestavine za izbran okus dodajte v blender in mešajte 1 minuto. Ker se med mešanjem noži blenderja segrejejo, dodamo led, da smuti ostane hladen.
 4. Sveže psotrežemo.

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE