Košarica
V košarici ni izdelkov.
Čokoladno sladoledna bowla

Čokoladno sladoledna bowla

Zajtrki so marsikomu lahko odveč. Če ste eden tistih, ki zjutraj dneva ne začne brez kave, na zajtrk pa radi pozabite, si dajte priložnost in kakšen dan budilko nastavite le za 15 minut prej. Da bi pripravili takšen zajtrk resnično ni potrebno veliko časa. Potrebno je imeti le nekaj sestavin pripravljenih v naprej in željo, da dan začnete z okusnim, hranilnim zajtrkom. Navsezadnje nam bo ta dal energijo, ki jo bomo potrebovali skozi ves dan.

Ko pomislimo na osvežilno proteinsko čokoladno bowlo – skledo, nam pride na misel hrana okusnih in zdravih kombinacij, ki so bogate z vlakninami, antioksidanti, beljakovinami in zdravimi maščobami. In prav takšna je bila naša čokoladna sladoledna bowla v katero smo namesto proteinov tokrat dodali kolagen gradnike, ki imajo podobno teksturo. Seveda jih lahko po želji nadomestite z rastlinskimi proteini.

Recept za čokoladno sladoledno bowlo

Sestavine:

Priprava:

Vse sestavine (razen kakavovih zrn) zmešamo v blenderju do gladkega in predenemo v poljubno skodelico.

Potresemo s kakavovimi zrni, lahko dodamo poljubno sadje, kokosov čips, ovsene kosmiče ali granolo.


Dober tek! 

Vir slik: sunwarrior.com

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.