-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Praznična čokoladna rolada s kokosovo spiralo
- 10. 12. 2018
- 11:08 pop
Prazniki so tu: morda bo koga zamikala rolada. Za vas imam odličen, preprost in zdrav recept za vegansko in presno rolado, ki jo lahko pripravite v 20 minutah in za njo ne potrebujete pečice. Rolada je brez mlečnih izdelkov in jajc, brez glutena in brez rafiniranega sladkorja. Ker je ne pečemo, je tudi presna. Za vse ljubitelje kokosa in čokolade.
Nekaj podatkov za recept:
- Čas priprave: 20 minut
- 1 skodelica = 250 ml
- Mere pekača: 20cm x 20cm
- Recept: Vegansko in presno
Za približno 10 koščkov potrebujemo:
Sestavine za čokoladni biskvit:
- ¾ skodelice razmaščene mandljeve, kokosove ali moke zemeljskih mandljev
- ¾ ovsene moke (zmiksamo ovsene kosmiče, po potrebi brez glutena)
- 10 medjool datljev, brez koščic
- ¼ čajne žličke burbonske vanilije
- ¼ skodelice 100 % kakava v prahu
- 2-3 jušne žlice vode
Kokosova krema:
- 1 konzerva polnomastnega kokosovega mleka (iz hladilnika – samo zgornji, trdi del)
- 1 jušna žlica javorjevega sirupa
- ¼ čajne žličke vanilijevega ekstrakta
Čokoladni del:
Izberite:
- 200 gramov stopljene temne veganske čokolade
ali
- 2 jušni žlici stopljenega kokosovega olja
- ½ skodelice kakava v prahu
- 3 jušne žlice javorjevega sirupa
Za okras:
- Nastrgan, riban kokos – groba kokosova moka
- Kokosov čips
- Grobo nasekljani mandlji
Priprava biskvita:
- Zmešajte vse sestavine za čokoladni biskvit v močnem blenderju dokler ne dobite gladke mase.
- Pripravite pekač približne dimenzije 20x20cm in ga obložite s peki papirjem.
- Pripravljeno maso s prsti potiskajte na pekač in jo razporedite po celotni površini.
- Postavite pekač v hladilnik za 10 minut
- Stepite kokosovo smetano iz kokosovega mleka (uporabite samo trdi del v ohlajeni pločevinki – običajno je čisto na vrhu). Dodajte ji ostale sestavine: javorjev sirup in vanilijo.
- Vzemite pekač s pripravljenim biskvitom iz hladilnika in po njem namažite kokosovo smetano.
- Počasi pričnite zavijati rolado, nato jo ponovno postavite v hladilnik.
- Medtem pripravite čokoladni preliv, ki ga naredite sami iz temne veganske čokolade ali iz 3 sestavin (glej sestavine zgoraj). Nato prelijte rolado s čokoladnim prelivom in posujte s kokosovimi lističi ali mandlji.
- Preden postrežete, 5 minut prej vzemite iz hladilnika.
Prevod: Maja Jeereb, www.mojezdravje.net
Vir: http://thetastyk.com/2017/01/22/vegan-chocolate-swiss-roll/
-
Sunwarrior ekološko kokosovo mleko v prahu, 358 g23,97 €
-
Presni ekološki kakav v prahu5,25 €
-
Presni ekološki sušeni datlji3,60 €
-
Presni ekološki kokosov čips3,35 €
-
Ekološki presni ribani kokos3,50 €
-
Presno ekološko kokosovo olje, 260 ml5,20 €
-
Ekološka presna moka iz zemeljskih mandljev, fino mleta6,90 €
-
Cavalier Gourmet čokoladne veganske kapljice, dark 85%, 300 g6,99 €
Deli naprej....
Podobne objave
- 10
- Sep
- 02
- Nov
- 08
- Sep
MNENJA STRANK
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!
Hvala!
Za potrditev prijave je potrebno, da kliknete na povezavo v e-mailu, ki smo vam ga poslali.