Košarica
V košarici ni izdelkov.

Praznična čokoladna rolada s kokosovo spiralo

Praznična čokoladna rolada s kokosovo spiralo

Prazniki so tu:  morda bo koga zamikala rolada. Za vas imam odličen, preprost in zdrav recept za vegansko in presno rolado, ki jo lahko pripravite v 20 minutah in za njo ne potrebujete pečice. Rolada je brez mlečnih izdelkov in jajc, brez glutena in brez rafiniranega sladkorja. Ker je ne pečemo, je tudi presna. Za vse ljubitelje kokosa in čokolade.

Nekaj podatkov za recept:

  • Čas priprave: 20 minut
  • 1 skodelica = 250 ml
  • Mere pekača: 20cm x 20cm
  • Recept: Vegansko in presno

Za približno 10 koščkov potrebujemo:

Sestavine za čokoladni biskvit:

Kokosova krema:

  • 1 konzerva polnomastnega kokosovega mleka (iz hladilnika – samo zgornji, trdi del)
  • 1 jušna žlica javorjevega sirupa
  • ¼ čajne žličke vanilijevega ekstrakta

Čokoladni del:

Izberite:

ali

Za okras:

Priprava biskvita: 

  1. Zmešajte vse sestavine za čokoladni biskvit v močnem blenderju dokler ne dobite gladke mase.
  2. Pripravite pekač približne dimenzije 20x20cm in ga obložite s peki papirjem.
  3. Pripravljeno maso s prsti potiskajte na pekač in jo razporedite po celotni površini.
  4. Postavite pekač v hladilnik za 10 minut
  5. Stepite kokosovo smetano iz kokosovega mleka (uporabite samo trdi del v ohlajeni pločevinki – običajno je čisto na vrhu). Dodajte ji ostale sestavine: javorjev sirup in vanilijo.
  6. Vzemite pekač s pripravljenim biskvitom iz hladilnika in po njem namažite kokosovo smetano.
  7. Počasi pričnite zavijati rolado, nato jo ponovno postavite v hladilnik.
  8. Medtem pripravite čokoladni preliv, ki ga naredite sami iz temne veganske čokolade ali iz 3 sestavin (glej sestavine zgoraj). Nato prelijte rolado s čokoladnim prelivom in posujte s kokosovimi lističi ali mandlji.
  9. Preden postrežete, 5 minut prej vzemite iz hladilnika.

 

Prevod: Maja Jeereb, www.mojezdravje.net

Vir: http://thetastyk.com/2017/01/22/vegan-chocolate-swiss-roll/

 

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.