Košarica
V košarici ni izdelkov.

Čokoladni humus ali veganska "nutella" iz čičerike v 5 minutah

Čokoladni humus ali veganska "nutella" iz čičerike v 5 minutah

Vsi poznamo humus – slani namaz iz čičerike, ki ga običajno namažemo na kruh ali ga postrežemo s surovo zelenjavo. Ste že slišali za sladki humus? 

Če je fižol mogoče uporabiti v fižolovih brownijih, je to še bolj preprosto s čičeriko. Tudi v namazih. V prejšnji objavi sem z vami delila recept za čokoladne čičerikine brownije. Tokrat sem pripravila zdravo alternativo slavni “nutelli”. Če ste sladkosnedi in že za malico radi pojeste kaj sladkega, je to pravi namaz, ki ga lahko brez slabe vesti namažete na kos kruha za zajtrk ali prvo malico. Ta čokoladni humus ali zdrava “nutella” iz čičerike je preprosta za pripravo. Narejena je v 5 minutah, je brez glutena in brez mlečnih izdelkov in brez rafiniranega sladkorja.

Za 1 večji lonček potrebujete:

Sestavine:

  • 3 skodelice kuhane čičerike 
  • 3 jušne žlice mletih praženih lešnikov
  • 8 jušnih žlic javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
  • 1/2 čajne žličke nerafinirane soli
  • 6-8 jušnih žlic 100% kakava v prahu
  • nekaj žlic vode ali rastlinskega mleka po potrebi

Priprava:

Postopek:

 

  1. Kuhano in vloženo čičeriko 3-krat operite v tekoči vodi.
  2. Pražene in oluščene lešnike zmiksajte v mikserju. V primeru, da lešnikov ne smete uživati, lahko uporabite moko zemeljskih mandljev, ki je sladka po okusu in hkrati nealergena, saj zemeljski mandlji niso oreščki, ampak gomolj 🙂
  3. V mikser dodajte oprano čičeriko, mlete lešnike, kakav in ostale sestavine.
  4. Vse skupaj zmiksamo v gladek čokoladni namaz.
  5. Prestavimo v steklen kozarec, kjer namaz lahko hranimo v hladilniku do 3 dni, če ga prej seveda ne pojeste.

Uživajte!

Pripravila: Maja Jeereb, www.mojezdravje.net

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.