-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Presne čokoladno-metine kocke
- 18. 12. 2018
- 2:22 pop
3-plastne presne čokoladno-metine kocke. Hrustljava osnova, kremno polnilo z okusom mete in bogat čokoladni preliv. Presna, veganska in brezglutenska sladica je zdrava, polnovredna in resnično okusna!
Sestavine za podlago:
- 2 skodelici (200g) orehov
- 1/2 skodelice (90g) datljev (brez koščic)
- 4 jušne žlice (30g) kakava v prahu
Za metino polnilo:
- 2 skodelici (300g) indijskih oreščkov (prej namočenih za vsaj 1 uro)
- 1/2 skodelice (45g) kokosovih lističev ali ribanega kokosa
- 1/3 skodelice (80ml) mehkega kokosovega olja
- 1/4 čajne žličke himalajske soli
- 1/2 skodelice (120ml) datljevega ali javorjevega sirupa
- 1 merica superzelenja Ormus greens z okusom mete
- 1 velika pest (40g) mlade špinače
- 10 lističev sveže mete
Za čokoladno plast:
- 1/2 skodelice (120ml) stopljenega kokosovega olja
- 1/2 skodelice (120ml) datljevega ali javorjevega ali agavinega sirupa
- 2/3 skodelice (65g) 100% kakava v prahu
Priprava:
- V blenderju zmiksajte, datlje, kakav in orehe v homogeno maso, ki je na otip lepljiva, da jo lahko nato s prsti potisnete v pekač.
- Vzemite pekač velikosti cca. 20 x 20 cm v katerega dodajte maso, ki ste jo pripravili. Lahko si pomagate z veliko žlico ali prsti. Postavite v zamrznovalnik
- V blender dodajte namočene indijske oreščke, riban kokos ali kokosove lističe (čips), stopljeno kokosovo olje sol ter sladilo javorjev, agavin ali datljev sirup. Dobro zmiksajte v gladko maso, nato masi dodajte svežo in oprano mlado špinačo, zelenje v prahu Ormus Greens z okusom mete in svežo meto. Ponovno zmiksajte, da dobite lepo teksturo zelene barve. Če boste dodali več zelenja v prahu, bo masa bolj živo zelena.
- Če nimate močnega blenderja, lahko to maso zmiksate v navadnem klasičnem mikserju tako, da sestavine dodajate postopoma in vmes mikser ustavite za nekaj sekund.
- Maso prelijte v pekač na strjeno spodnjo plast, razporedite z žlico in nato ponovno postavite v zamrzovalnik.
- Pustite v zamrzovalniku vsaj 1 uro preden dodate vrhnjo plast.
- Za vrhnjo čokoladno plast najprej stopite kokosovo olje, v katerega dodate kakav v prahu in tekoče sladilo (agavin, javorjev ali datljev sirup).
- Ko je zelena metina krema dovolj strjena, lahko nanj vlijete čokoladno plast, ki ste jo pripravili, nato ponovno postavite na hladno. Lahko postavite za 15 minut v zamrzovalnik ali za vsaj 1 uro (ali več) v hladilnik.
- Preden maso razrežete, jo iz zamrzovalnika ali hladilnika vsak 15 minut prej postavite na sobno temperaturo.
- Nato jo razrežite na kvadratne kocke in okrasite s kokosovimi lističi, ribanim kokosom, lahko pa dodate tudi listke mete in mlade špinače.
Dober tek!
Prevod: Maja Jeereb, www.mojezdravje.net
-
Sunwarrior ekološki kakav v prahu, 300 g13,97 €
-
Spirulina, 200 g13,95 €
-
Presni ekološki sušeni datlji3,60 €
-
Presni ekološki kokosov čips3,35 €
-
Presni ekološki ovseni kosmiči brez glutena2,99 €
-
Sunwarrior Ormus super-zelenje, poprova meta, 225 g (za 45 napitkov)39,97 €
-
Akcija Izdelki v akcijiSunwarrior Ormus super-zelenje, poprova meta, 450 g (za 90 napitkov)
59,97 €50,97 €
Deli naprej....
Podobne objave
- 10
- Sep
Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
- 02
- Nov
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
- 08
- Sep
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!
MNENJA STRANK
“Izdelki Sunnwarrior (presni proteini Warrior blend) so obvezen del mojega jedilnika in odličen dodatek k prehrani za vsakega, neprecenljiv pa za vrhunskega športnika, ki po napornem treningu potrebuje kvalitetno regeneracijo!"
Primož JeraličVrhunski ročni kolesar
“Superhrana" je moja najljubša trgovina z zdravo prehrano. S trgovino in lastnico Majo sodelujem že od njihovega odprtja, tam nakupujem Sunwarrior beljakovine in kakšne malenkosti, kot so omega 3 in podobno."
Mojca CepušCertificirana nutricionistka, Befit
“Sunwarrior beljakovine se odlično podajo mojemu načinu življenja. Pomagajo mi pri aktivnem in dinamičnem vsakdanjiku, ker so hitro in dobro prebavljive, ohranjajo energijo ter predvsem sitost. Sunwarrior beljakovine priporočam vsem, ki želijo le najboljše zase in svoje telo.”
Katarina MiklavcMagistra inž. prehrane
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!
Hvala!
Za potrditev prijave je potrebno, da kliknete na povezavo v e-mailu, ki smo vam ga poslali.