Presne čokoladno-metine kocke

3-plastne presne čokoladno-metine kocke. Hrustljava osnova, kremno polnilo z okusom mete in bogat čokoladni preliv. Presna, veganska in brezglutenska sladica je zdrava, polnovredna in resnično okusna!

Sestavine za podlago:


Za metino polnilo:


Za čokoladno plast:

Priprava:

  1. V blenderju zmiksajte, datlje, kakav in orehe v homogeno maso, ki je na otip lepljiva, da jo lahko nato s prsti potisnete v pekač.
  2. Vzemite pekač velikosti cca. 20 x 20 cm v katerega dodajte maso, ki ste jo pripravili. Lahko si pomagate z veliko žlico ali prsti. Postavite v zamrznovalnik
  3. V blender dodajte namočene indijske oreščke, riban kokos ali kokosove lističe (čips), stopljeno kokosovo olje sol ter sladilo javorjev, agavin ali datljev sirup. Dobro zmiksajte v gladko maso, nato masi dodajte svežo in oprano mlado špinačo, zelenje v prahu Ormus Greens z okusom mete in svežo meto. Ponovno zmiksajte, da dobite lepo teksturo zelene barve. Če boste dodali več zelenja v prahu, bo masa bolj živo zelena.
  4. Če nimate močnega blenderja, lahko to maso zmiksate v navadnem klasičnem mikserju tako, da sestavine dodajate postopoma in vmes mikser ustavite za nekaj sekund.
  5. Maso prelijte v pekač na strjeno spodnjo plast, razporedite z žlico in nato ponovno postavite v zamrzovalnik.
  6. Pustite v zamrzovalniku vsaj 1 uro preden dodate vrhnjo plast.
  7. Za vrhnjo čokoladno plast najprej stopite kokosovo olje, v katerega dodate kakav v prahu in tekoče sladilo (agavin, javorjev ali datljev sirup).
  8. Ko je zelena metina krema dovolj strjena, lahko nanj vlijete čokoladno plast, ki ste jo pripravili, nato ponovno postavite na hladno. Lahko postavite za 15 minut v zamrzovalnik ali za vsaj 1 uro (ali več) v hladilnik.
  9. Preden maso razrežete, jo iz zamrzovalnika ali hladilnika vsak 15 minut prej postavite na sobno temperaturo.
  10. Nato jo razrežite na kvadratne kocke in okrasite s kokosovimi lističi, ribanim kokosom, lahko pa dodate tudi listke mete in mlade špinače. 

Dober tek!

Prevod: Maja Jeereb, www.mojezdravje.net

 

Deli naprej...
SLEDITE NAM NA
MOŽNOSTI PLAČILA
MNENJA STRANK
E - NOVICE