Košarica
V košarici ni izdelkov.

Praznični bananin kruh s kokosom in zimskimi začimbami

Praznični bananin kruh s kokosom in zimskimi začimbami

Ste tudi vi ljubitelji bananinega kruha?

Ta recept je popolnoma veganski, brez glutena in brez dodanega sladkorja, za piko na i pa smo mu dodali zimske božične začimbe, kokos in borovnice in ga prelili z okusnim prelivom. Ta okusen praznični bananin kruh s kokosom in borovnicami je narejen z okusnimi veganskimi proteini z banano in cimetom in je lahko tudi odlična malica po treningu.

Ni zgolj klasični bananin kruh poln ogljikovih hidratov, ampak je tudi uravnotežen obrok!

Poskusite ta preprost brez glutenski recept, ki bo všeč tudi otrokom!

Sestavine:

*1 merica proteinov je 38g. Proteini kruhu dajo boljšo hranilno vrednost, da ni le klasična sladica, ampak popolnoma uravnotežen obrok, zato jih je vredno dodati v recept, če si želite uravnotežene sladice, ki bo imela več beljakovinskega deleža. V kolikor proteinov nimate ali jih ne želite, jih lahko nadomestite z mandljevo moko iz zemeljskih mandljev v isti količini

Sestavine za preliv:

Okras:

  • suhe pomaranče, orehi, borovnice, cimet, kokos


Priprava:

1. Segrejte pečico na 180C in pripravite podolgovat pekač, ki ga obložite s peki papirjem

2. V veliki skledi speštajte banane, nato vmešajte stopljeno kokosovo olje in vanilijo. 

3. V drugi posodi zmešajte suhe sestavine:  proteine, ajdovo moko, pecilni prašek, cimet, kardamom, pomarančno lupinico in sol. Dobro premešajte.

4. Suhe sestavine dodajte mokrim in rahlo premešajte s spatulo ali kuhalnico.

5. Ko je masa popolnoma premešana dodamo še borovnice in kokos.

6. Prestavimo maso v pekač obložen s peki papirjem in postavimo v pečico za 30 minut dokler se kruh zlato rjavo ne zapeče po vrhu.

7. Medtem, ko se kruh peče pripravite preliv iz arašidovega masla in javorjevega sirupa. Dodajte malenkost mandljevega mleka, ravno toliko, da boste dobili gladko konsistenco za premaz.

8. Ko je kruh lepo zapečen, ga ohladimo in premažemo s prelivom. Okrasimo z borovnicami in zimskimi začimbami. Lahko dodate tudi orehe, še več cimeta in suhe pomaranče.

Pripravila: Maja Jeereb

Recept prilagojen po: https://www.vivolife.co.uk/blogs/recipes/high-protein-coconut-and-blueberry-banana-bread

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.