-
Email: info@super-hrana.si
-
Pokličite nas: 069 69 72 36
Praznični bananin kruh s kokosom in zimskimi začimbami
- 6. 12. 2019
- 8:55 dop
Ste tudi vi ljubitelji bananinega kruha?
Ta recept je popolnoma veganski, brez glutena in brez dodanega sladkorja, za piko na i pa smo mu dodali zimske božične začimbe, kokos in borovnice in ga prelili z okusnim prelivom. Ta okusen praznični bananin kruh s kokosom in borovnicami je narejen z okusnimi veganskimi proteini z banano in cimetom in je lahko tudi odlična malica po treningu.
Ni zgolj klasični bananin kruh poln ogljikovih hidratov, ampak je tudi uravnotežen obrok!
Poskusite ta preprost brez glutenski recept, ki bo všeč tudi otrokom!
Sestavine:
- 4 zrele banane
- 50g stopljenega kokosovega olja
- 1/2 čajne žličke tekoče vanilije
- 2 merici proteinov Vivolife banana in cimet*
- 120g ajdove moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška iz vinskega praška
- 1/4 čajne žličke himalajske soli
- 1 skodelica zamrznjenih ali liofiliziranih borovnic
- 5 jušnih žlic ribanega kokosa (ne kokosove moke)
- 1 čajna žlička cimeta
- 1/2 čajne žličke kardamoma
- 1/2 čajne žličke lupinice bio pomaranče
*1 merica proteinov je 38g. Proteini kruhu dajo boljšo hranilno vrednost, da ni le klasična sladica, ampak popolnoma uravnotežen obrok, zato jih je vredno dodati v recept, če si želite uravnotežene sladice, ki bo imela več beljakovinskega deleža. V kolikor proteinov nimate ali jih ne želite, jih lahko nadomestite z mandljevo moko iz zemeljskih mandljev v isti količini.
Sestavine za preliv:
- 3 velike jušne žlice arašidovega masla (lahko tudi čokoladnega)
- 3 velike žlice javorjevega sirupa
- mandljevo mleko
Okras:
- suhe pomaranče, orehi, borovnice, cimet, kokos
Priprava:
1. Segrejte pečico na 180C in pripravite podolgovat pekač, ki ga obložite s peki papirjem
2. V veliki skledi speštajte banane, nato vmešajte stopljeno kokosovo olje in vanilijo.
3. V drugi posodi zmešajte suhe sestavine: proteine, ajdovo moko, pecilni prašek, cimet, kardamom, pomarančno lupinico in sol. Dobro premešajte.
4. Suhe sestavine dodajte mokrim in rahlo premešajte s spatulo ali kuhalnico.
5. Ko je masa popolnoma premešana dodamo še borovnice in kokos.
6. Prestavimo maso v pekač obložen s peki papirjem in postavimo v pečico za 30 minut dokler se kruh zlato rjavo ne zapeče po vrhu.
7. Medtem, ko se kruh peče pripravite preliv iz arašidovega masla in javorjevega sirupa. Dodajte malenkost mandljevega mleka, ravno toliko, da boste dobili gladko konsistenco za premaz.
8. Ko je kruh lepo zapečen, ga ohladimo in premažemo s prelivom. Okrasimo z borovnicami in zimskimi začimbami. Lahko dodate tudi orehe, še več cimeta in suhe pomaranče.
Pripravila: Maja Jeereb
Recept prilagojen po: https://www.vivolife.co.uk/blogs/recipes/high-protein-coconut-and-blueberry-banana-bread
-
Borovnica liofilizirana 50 g5,99 €
-
MIMY mandljeva osnova, 200 g (za 2,5 – 4 litra napitka)13,50 €
-
Ekološki kokosov sladkor, drobTinka, 400 g4,99 €
-
Veganski proteini Vivo Life Banana in cimet 988g52,99 €Ocenjeno z 5.00 od 5 na podlagi ocene 1 stranke
-
Presni ekološki ovseni kosmiči brez glutena2,99 €
-
Ekološki presni ribani kokos3,50 €
-
Presno ekološko kokosovo olje, 260 ml5,20 €
-
Ekološka presna moka iz zemeljskih mandljev, fino mleta6,90 €
Deli naprej....
Podobne objave
- 10
- Sep
- 02
- Nov
- 08
- Sep
MNENJA STRANK
PRIJAVITE SE NA E-NOVICE
Prijavi se na naše zdrave novice, da boš na tekočem o vseh novostih, najnovejših receptih in ekskluzivnih akcijah!
Hvala!
Za potrditev prijave je potrebno, da kliknete na povezavo v e-mailu, ki smo vam ga poslali.