Košarica
V košarici ni izdelkov.
Veganski matcha-avokado tiramisu

Veganski matcha-avokado tiramisu

Okusen, kremast, svilnat veganski tiramisu z zelenim čajem matcha, rumom in avokadom je lahko zdrava ideja za prihajajoče praznike. Ta sladica je hitra in preprosta za uporabo. Vse kar potrebujete je blender-mikser, lepe steklene kozarčke in spodnje sestavine. 

Čas priprave: 15 minut.

Čas hlajenja v hladilniku: 2-3 ure.

Sestavine (za 4 osebe)

Svilnata tofu bela krema:

 

  • 400 g svilnatega tofuja Taifun
  • 1,5 dl sojinega mleka Provamel
  • 3-4 jušne žlice javorjevega sirupa (oziroma manj/več po okusu)
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije ali burbonska vanilija
  • 2 jušni žlici svežega limoninega soka
  • 2 jušni žlica ruma

Priprava kreme:

Vse zgornje sestavine zmiksamo v blenderju do gladke mase.


Matcha krema:

 

Priprava matche kreme:

Tretjino pripravljene tofu kreme zmiksamo z avokadom in matcho. Ponovno zmiksamo, da dobimo zeleno barvo.

Matcha tekoči del:

 

  • 1 zvrhana čajna žlička 100% matcha čaja
  • 1 skodelica vroče vode do 80 stopinj

Priprava matcha tekočega dela:

 

  • zavremo vodo in jo ohladimo na 80 stopinj.
  • matcho z bambusovo metlico vmešamo z vodo, da dobimo lepo matcha tekočino brez grudic v katero bomo pomakali piškote.

Piškotna podlaga:

 

  • 1 zavitek veganskih “baby” piškotov ali *alternativa: ovsena podlaga

*če ne želite uporabiti baby piškotov jih lahko nadomestite z ovseno kašo

 

  • ovsene kosmiče skuhamo v vodi ali sojinem mleku, jim dodamo cimet in ohladimo.

Priprava piškotov z matcho:

 

  • baby piškote pomočimo iz obeh strani v matcha tekoči del, nato jih položimo na dno kozarčkov. V primeru, da ne želite piškotov, lahko to nadomestite z ovseno kašo.

Končna priprava tiramisuja:

Plast za plastjo polagamo:

 

  • piškotni del
  • belo tofu kremo
  • zeleno kremo
  • in postopek ponovimo po želji, odvisno od velikosti kozarčkov
  • na koncu posujemo z matcho (skozi cedilo).

Lončke postavite v hladilnik za 2-3 ure, nato posipajte z matcho, okrasite po želji in postrezite.

Posip:

 

Okras. maline ali drugo sadje

Recept pripravila: Maja Jeereb, mojezdravje.net

Slike: https://www.delscookingtwist.com/rum-matcha-tiramisu/

Deli naprej....

Podobne objave

Z vami delimo prvi recept v seriji božanskih pečenih ovsenih kosmičev, ki jih lahko pričakujete na našem profilu v bližnji prihodnosti. Pri pečeni ovseni kaši gre za podobne sestavine kot pri klasičnih ovsenih kašah, le priprava in končni rezultat sta nekoliko drugačna. V kolikor te metode še niste preizkusili, vam toplo priporočamo spodnji recept za slastno beljakovinsko pečeno kašo z okusom bananinega kruha.
Ste že zasledili izraz “pumpkin spice”? Gre se za mešanico začimb, ki jo v tem delu leta v svoje napitke in sladice radi dodajajo predvsem v tujini. Na te hladne dni pri nas na veliko eksperimentiramo s toplimi napitki, ki prijetno pogrejejo v mrzlih jutrih, in zanimalo nas je, kako se bo aromatičen Sunwarrior kakav pomešal s to razvpito začimbno mešanico. Nas je okus prepričal, zate pa predlagam, da se prepričaš sam/a!
Maslo iz oreščkov prihaja v najmanj toliko okusih, kolikor vrst oreškov obstaja, načinov uporabe pa je še veliko več. Čas je, da poskusite še kaj drugega od arašidovega masla na kruhu! Minili so časi, ko smo poznali samo arašidovo maslo. Zdaj imamo na voljo mandljevo maslo, lešnikovo maslo, pa maslo iz indijskih oreščkov in celo maslo iz bučnih semen - kako vedeti, kako kar najbolje uporabiti vsakega izmed njih? Pogosto nam tudi zmanjka idej in domišljija ne seže dlje od tega, da ga namažemo na kruh ali kos sadja. Tu je 10 bolj svežih idej, kako uporabiti maslo iz oreščkov!

SLEDITE NAM NA...

MOŽNOSTI PLAČILA

MNENJA STRANK

.